Lei Jun, CEO van Xiaomi.
EPA Lei Jun, CEO van Xiaomi.

Apple wint rechtszaak tegen Chinese producent van 'Mi Pad'

Apple haalt zijn slag thuis tegen de Chinese fabrikant Xiaomi, die in Europa een tablet onder de noemer 'Mi Pad' op de markt wilde brengen. Volgens het Gerecht van de Europese Unie lijkt de naam te fel op de iPad van Apple. Xiaomi kan wel nog bij het Hof van Justitie beroep aantekenen tegen de beslissing.

De naam 'Mi Pad' lijkt zowel visueel als fonetisch te veel op iPad, oordeelde het Hof in Luxemburg. De merknaam kan dus niet in Europa beschermd worden. Als de Chinezen beslissen om het product toch op de markt te brengen, riskeren ze een rechtszaak van Apple.

Voor Xiaomi is het al de tweede keer dat het in het zand bijt: een eerdere poging in 2016 om het merk te deponeren bij het Europees Bureau voor Intellectuele Eigendom, mislukte eveneens.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jurgen Van Den Bergh

    Kopiëren is als een tweede natuur voor een Chinees. Werkelijk alles kopiëren ze. Kijk eens naar de auto's die ginds van de band rollen. Allemaal met de ogen gepikt van Europese constructeurs. En ze zijn er nog niet verlegen voor ook.

Lees meer