.
rv .

Gerucht: Apple stopt niet langer bedrade oortjes in de doos bij volgende iPhones

Apple zou willen stoppen met het leveren van bedrade EarPods-oortjes bij iPhones, claimt analist Ming-Chi Kuo van TF Securities. Dat zou, in combinatie met kortingen, de verkopen van draadloze oortjes AirPods moeten opdrijven.

De EarPods met Lightning-aansluiting zitten sinds 2017 bij iPhones in de doos, daarvoor ging het om oortjes met dezelfde naam en een 3,5mm-aansluiting. Het is onbekend of Apple een combinatie van iPhones en AirPods met korting gaat aanbieden, maar wellicht is dat een van de kortingen waar Kuo het over heeft, zegt 9to5Mac.

Het zou voor het eerst zijn dat Apple de bedrade oortjes weglaat uit de doos bij iPhones. Andere fabrikanten hebben dat bij telefoons al vaker gedaan. Het Nederlandse Fairphone, dat zich onder meer richt op duurzaamheid, ging al een stap verder en levert geen lader mee met de Fairphone 3 om e-waste te verminderen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Wouters

    Tja, het is toch maar upselling voor die apple fans die de vorige opwaartse trend mee gevolgd hebben. Straks koop je twee à drie volwaardige Windows laptops voor de prijs van een iPhone en bijgeleverde oortjes. Ik doe al lang niet meer mee, ik denk dat 400 tot max 600€ moet volstaan voor een smartphone. En voor die prijs kan je er heel goede kopen.

  • HENDRIK WECKSELER

    Ze zouden ook gewoon gratis draadloze oortjes kunnen geven van vorige modellen want de prijs zal wel niet dalen zonder de oortjes want dan word je al direct verplicht om minimum 150euro extra op te hoesten terwijl de iPhones nu al 1150euro kosten voor vaste gebruikers als ik vind ik dit echt belachelijk

Lees meer