2
AFP

Ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple gaat alleen online door

Apple Worldwide Developers Conference in juni, waar we elk jaar de nieuwe updates voor Apple-apparaten te zien krijgen, zal alle evenementen waar personen aanwezig zijn annuleren. Toeschouwers van de conferentie zullen presentaties alleen online kunnen volgen.

“In juni, zal WWDC20 een heel nieuwe online beleving brengen naar miljoenen getalenteerde en creatieve appontwikkelaars over de hele wereld”, klinkt het op de website van Apple. Volgens hoofd van marketing bij Apple, Phil Schiller, is het niet veilig en werd de beslissing genomen omwille van de “huidige gezondheidssituatie”.

Economische schade beperken

Apple zal wel om de schade aan de economie te beperken, 1 miljoen dollar doneren aan lokale organisaties in San Jose, Californië. Daar zou de conferentie normaal doorgaan.

Bij de start van WWDC toont Apple de systeemupdates die eraan komen voor de iPhone, iPad en Mac. Meestal worden er ook nieuwe computers uit de doeken gedaan. Zo liet Apple vorig jaar de nieuwe Mac Pro zien, en twee jaar daarvoor een hele reeks nieuwe laptops.

2 CEO van Apple, Tim Cook, bij de voorstelling van de Mac Pro vorig jaar.
AFP CEO van Apple, Tim Cook, bij de voorstelling van de Mac Pro vorig jaar.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer