3
AFP

Zelfs geen lader meer bij nieuwe iPhones, volgens Apple-analist

De ‘unboxing’ van je nieuwe iPhone zal er binnenkort toch wat teleurstellender dan vandaag uitzien. Volgens de bekende analist Ming-chi Kuo is Apple niet alleen van plan om de oortjes weg te laten uit de verpakking van de nieuwe iPhone-modellen, maar zelfs de oplader. Bedoeling van Apple is, zo beweert Kuo, om de kosten die de upgrade naar 5G met zich meebrengt te compenseren. Lees: meer winst genereren.

De verpakking van de iPhone-modellen van 2020 kan compacter, vindt Apple. Laat de oordopjes en de lader eruit en je krijgt meer iPhones een schip op. Het bedrijf schermt met een milieubewuste aanpak, maar het zal ook niet rouwig zijn als het meer AirPods - de duurdere versie van de bij alle iPhones meegeleverde bedrade EarPods van 29 euro - apart kan verkopen. De prijs van de goedkoopste AirPods is 179 euro, de AirPods Pro (met actieve ruisonderdrukking) kosten 279 euro.

De doorgaans goed ingelichte Kuo kondigde eerder al aan dat er geen oortjes meer in de verpakking zouden zitten. Maar nu voorspelt Kuo dat de klant straks ook de bijgeleverde adapter op zijn buik kan schrijven. Voor de basismodellen gaat het op dit moment nog altijd om een klein formaat van laders, de 5W USB-A adapter, die allang niet meer voldoet om een iPhone binnen een aanvaardbare tijd op te laden. Bij de topmodellen 11 Pro en 11 Pro Max zit pas sinds vorig jaar - na wereldwijde klachten - wél een degelijke lader in de iPhone-box: de 18W USB-C adapter. Het is niet duidelijk of Apple het ook zal aandurven om zelfs bij die duurdere iPhones de lader in de nabije toekomst te schrappen. Volgens Kuo is het bedrijf dat dan weer wél van plan met de pas gelanceerde iPhone SE, die in het najaar dus ook niet meer zou worden voorzien van een meegeleverde lader.

3
getty

De techgigant uit Cupertino zou intussen aan een nieuwe en performante 20W-lader voor de nieuwe iPads werken. Kuo gaat ervan uit dat er later dit jaar een 10,8 inch iPad wordt gelanceerd, en in de eerste helft van volgend jaar een iPad Mini met een scherm van 8,5 inch. Die iPads zouden de nieuwe oplader van 20W meekrijgen. Klanten met een iPhone - ook die met een iPhone 12 - zullen die dan apart moeten aankopen. De instaplader van Apple kost 25 euro, die van 18W 35 euro.

Apple zou er ook op rekenen dat trouwe klanten sowieso nog laders van andere toestellen hebben liggen thuis en niet zullen vallen over het gemis van een stroomadapter in de verpakking van de iPhone 12. Het is niet duidelijk of de kabel van de lader al dan niet zal meegeleverd worden.

De iPhone 12 zal naar verwachting vier modellen tellen. Eentje met een nieuw, kleiner 5,4 inch-scherm, twee 6,1 inch-modellen en een nieuw 6,7 inch ‘Max’-formaat. De vier toestellen van de iPhone 12-reeks zullen voor het eerst allemaal voorzien zijn van een OLED-scherm.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

(Lees verder onder de afbeelding)

3
AFP

TipVergelijk hier alle Apple iPhones op Tweakers.be. 

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pim Pauwels

    Wow dit merk is de laatste jaren zo achterhaald door andere merken. Hun prijzen blijven torenhoog voor een telefoon die kwalitatief zeker niet beter is dan andere merken. Applehouders zijn zo gebonden aan hun merk dat ze hiervoor blind zijn en extra veel betalen.

  • Gino Denil

    In de toekomst koop je het Apple logo. Daarna kan je nog eens duur extra opties bij kopen om dat logo op te kleven.

Lees meer