4
Shutterstock

Bye, bye, platte batterij: dit zijn de beste powerbanks

Klaar voor het festival of een dagje aan het strand of zwembad? Zonder powerbank is het risico groot dat je smartphone en andere toestellen tegen het einde van de dag zonder stroom vallen. Deze powerbanks zijn dan redder in nood. 

Hoogste energiedichtheid in gewicht

Wanneer je ze graag klein, licht en krachtig ziet, doen powerbanks met een kunststof behuizing het beter dan modellen met veel aluminium. De Anker PowerCore 20100 (€ 40) scoort hier goed. Dat toestel blinkt ook uit in zijn relatief geringe volume. Als we zowel de prestaties, de (snellaad)mogelijkheden en de prijs-prestatieverhouding meenemen, dan is de Anker PowerCore 20100 over de hele lijn een aanrader. Bekijk hier de Anker PowerCore 20100.

(lees verder onder de foto)

4 De Anker PowerCore.
Anker De Anker PowerCore.

Capaciteit

De capaciteit van een batterij wordt aangegeven in Milliampère (mAh). En het idee is eigenlijk simpel: hoe hoger het aantal mAh, hoe meer energie het toestel levert, dus een toestel met een capaciteit van 20.000 milliampère is een flink stuk krachtiger dan een met 10.000 mAh. Er zijn veel betere criteria om je powerbank op te kiezen, zoals de efficiëntie en de hoeveelheid energie die ze leveren per euro die je ervoor uitgeeft, maar de varianten met 20.000 mAh, zoals de Xiaomi 20000 mAh Fast Charging Powerbank (€ 30), hebben de voorkeur op de soorten met een kleinere batterij. Voor de prijs - enkele tientallen euro’s - hoef je niet écht meer lager te gaan. Bekijk hier de  Xiaomi 20000.

(lees verder onder de foto)

4 De Trust Omni Plus.
Trust De Trust Omni Plus.

Energie-efficiëntie

Maar je moet ook wat verder kijken dan dat. Energie-efficiëntie, het percentage van de theoretisch beschikbare capaciteit dat daadwerkelijk geleverd kan worden, is een criterium dat eigenlijk een veel belangrijkere rol speelt. Al moet het natuurlijk worden gemeten in een vergelijkende test om een eerlijk idee ervan te geven. Dat deed Hardware.info onlangs met 32 powerbanks, en uit die test bleek dat de Trust Omni Plus (€ 40) en de Adata AP2000D (€ 21) bij de toppers horen. Bekijk hier de Trust Omni Plus en de Adata AP2000D.

(lees verder onder de foto)

4 De Adata AP2000D
Adata De Adata AP2000D

Prijs-prestatieverhouding

Een laatste objectieve meetlat waar we de powerbanks naast kunnen leggen is de prijs-prestatieverhouding, of het aantal euro’s dat je kwijt bent per wattuur. De beste deal? Die doe je (opnieuw volgens handware.info) met de Adata P1250D (€ 18). Bekijk hier de Adata P1250D.

Tip: Vergelijk hier alle prijzen van de best scorende powerbanks.

Lees ook:

Bluetoothspeakers tot 200 euro: acht populaire speakers op een rij

Vergeet die dure Galaxy’s en iPhones: dit zijn smartphonetoppers van andere merken

Dit zijn de 5 beste fitnesstrackers

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer