Oppo onthulde de 'under-screen camera' technologie vandaag op MWC Shanghai.
Oppo Oppo onthulde de 'under-screen camera' technologie vandaag op MWC Shanghai.

Chinese smartphonefabrikant onthult ’s werelds eerste ‘onzichtbare’ selfiecamera

Oppo demonstreert deze week voor het eerst een selfiecamera die onder het scherm van een smartphone is verwerkt. Dat betekent dat de lens niet zichtbaar is. De technologie zou “in de nabije toekomst” worden gelanceerd in een nieuwe telefoon van de Chinese fabrikant.

Smartphonefabrikanten boksen tegen elkaar op om de selfiecamera – de voorste camera op je telefoon – zo netjes mogelijk weg te werken. Denk maar aan de notch (een zwart blokje waar de cameralens verstopt zit), de hole-punch (een rond ‘cameragaatje’) of de pop-upcamera (een camera die enkel tevoorschijn komt wanneer je selfies wilt nemen).

Oppo komt nu met een revolutionaire nieuwe optie: de onzichtbare camera. De smartphonemaker zegt dat het binnenkort een telefoon lanceert waarbij de camera onder het scherm zit. Het grootste voordeel daarbij is dat de de volledige oppervlakte van de telefoon ook daadwerkelijk gebruikt kan worden als touchscreen. 

Het nieuwe snufje werd vandaag al gedemonstreerd op techbeurs MWC Shanghai. 

Kwaliteit

Volgens Oppo zou het stukje boven de cameralens gewoon fungeren als de rest van het scherm: het is dus ook gevoelig voor aanrakingen. De kwaliteit van het scherm zou er niet onder mogen lijden, hoewel misschien niet hetzelfde kan gezegd worden over de kwaliteit van de foto’s.

Oppo verzekert dat het scherm boven de lens transparant is en dat de sensor van de camera groter is, om meer licht op te vangen. Maar dan nog zou het kunnen dat de camera worstelt met enkele problemen die niet voorkomen bij een traditionele selfiecamera, wat kan zorgen voor wazige beelden of inaccurate kleuren. Oppo zegt dat het algoritmen heeft ontwikkeld om die problemen automatisch op te lossen.

Wanneer de technologie uitkomt op een telefoon, is nog niet bekend. Oppo laat weten dat het “in de nabije toekomst” een toestel met de ‘under-screen camera’ op de markt brengt.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hans Molenbeek

    En het nadeel is dat je niet meer weet naar waar je moet kijken

Lees meer