REUTERS

Chipgigant Intel overtreft verwachtingen

De Amerikaanse chipgigant Intel presteert in het derde kwartaal van het jaar beter dan analisten hadden verwacht. Ook de verwachting voor het hele jaar viel kenners niet tegen, waardoor het aandeel in de Amerikaanse nabeurshandel flink hoger werd gezet.

Intel realiseerde het afgelopen kwartaal een winst van 6,4 miljard dollar, tegenover iets meer dan 4,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar geleden. 

De opbrengsten kwamen uit op zo'n 19,2 miljard dollar, tegenover 16,2 miljard dollar een jaar eerder. De onderneming spreekt van een sterke vraag bij zijn pc- en datacenteractiviteiten.

Toekomst

Voor het vierde kwartaal rekent Intel op een omzet van zo'n 19 miljard dollar en voor heel 2018 op 71,2 miljard dollar aan opbrengsten. Dat is meer dan de respectievelijk 18,4 miljard dollar en 69,5 miljard dollar waar marktvorsers op rekenden. Ook de winstverwachting is hoger dan voorzien. 

De prognoses van Intel volgen enkele dagen nadat andere grote chipgiganten een negatief sentiment op de aandelenmarkten veroorzaakten met sombere verwachtingen.

Bekijk ook:

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mike Bemelmans

    Wow, dat had ik niet verwacht. Nu de nieuwe Ryzen chip op de markt is zou je denken dat Intel wat achteruit zou gaan.

Lees meer