4
Shutterstock

De beste diepvriezers: dit zijn de toppers volgens onze specialist

Met een goeie diepvriezer in huis is het zoveel simpeler om ook als je niet veel tijd hebt iets lekkers op tafel te toveren. Dat kunnen je favoriete diepvriesmaaltijden zijn, maar het kan ook gezond(er), met restjes, groenten en eigen soep en sauzen. Onze technologiespecialist dook in het recente aanbod diepvriezers en kwam boven met deze vier aanraders.

Waarop letten we deze keer? Ten eerste op het energieverbruik: minder dan A+++, het hoogste energielabel, was uit den boze. De reden: je diepvriezer blijft voortdurend aan en het vriesproces op zich is ook al behoorlijk energie-intensief. Verder keken we goed naar het volume, uitgedrukt in liter, en de vrieskracht, uitgedrukt in kilogram per 24 uur. 

De vriescapaciteit die je nodig hebt, hangt sowieso af van de hoeveelheid etenswaren die je graag invriest. Met een heel groot gezin en als je vaak veel grote aankopen in één keer doet, is een groot en krachtig model wel zo handig. Als je je vriezer maar af en toe gebruikt voor een paar pizza’s en wat potten roomijs, heb je zo'n groot model vast niet nodig. Evalueer best op voorhand wat je juist nodig hebt, want een diepvriezer die vaak maar voor een kwartje gevuld is, verbruikt veel nutteloze energie.

Budgetmodel: Exquisit GS80-1 (€249)

Dit budgetmodel van het Duitse merk Exquisit leent zich met zijn 82 liter capaciteit uitstekend voor gebruik in een klein gezin van een of twee leden. Hij is sowieso erg zuinig en dus zowel goed voor milieu als portemonnee. De vrieskracht is oké, en verder zijn er weinig toeters en bellen, maar dat verwacht je ook niet aan deze prijs. Hij neemt ook niet te veel plaats in, toch handig als je niet zo groot woont. Bekijk hier de Exquisit GS80-1.

Kenmerken: inhoud 82 liter, vriescapaciteit 10 kg/24u, energieverbruik 94kWh/jaar, geluidssterkte 40 decibel.

4 Exquisit GS80-1
Tweakers Exquisit GS80-1

Beste prijs-kwaliteit: Liebherr GP1486 (€449)

Dit tafelmodel van Liebherr is eigenlijk bijna perfect in de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Uiteraard is deze ook extreem zuinig (volgens de fabrikant kost hij je jaarlijks maar een 20 euro aan energie), en met een inhoud van 103 liter berg je behoorlijk veel op. 

En dan zijn er nog de troeven op niveau van temperatuurregeling: zo lees je steeds de realtime temperatuur af, zorgt het SmartFrost-systeem ervoor dat er niet teveel ophoping van ijs is en als er een stroompanne is, blijven je etenswaren minstens 24 uur veilig. Bekijk hier de Liebherr GP1486.

Kenmerken: inhoud 103 liter, vriescapaciteit 11 kg/24u, energieverbruik 101 kWh/jaar, geluidssterkte 38 decibel.

4 Liebherr GP1486
Tweakers Liebherr GP1486

Beste upgrade: Liebherr GNP 3255 Premium NoFrost (€949)

Ons tweede Liebherr-model mikt nog een paar trappen hoger op kwaliteitsniveau, wat meteen ook voelbaar is in de prijs. Met een capaciteit van 194 liter kan je wel enkele weken verder zonder boodschappen te doen, en qua technische snufjes zal je flink moeten speuren naar iets beter. No Frost: dat betekent dat ontdooien voorgoed verleden tijd is. 

Staat de diepvries op een donkere plek? De ledverlichting zorgt ervoor dat je toch alles vlot terugvindt. Bovendien vries je alles snel in met gekoelde lucht, terwijl vochtige lucht wordt afgevoerd; er ontstaat dus ook geen ijsvorming. Tenslotte is het toestel luxueus afgewerkt, met stevige deurgrepen en een lcd-scherm. Bekijk hier de Liebherr GNP 3255 Premium NoFrost.

Kenmerken: inhoud 194 liter, vriescapaciteit 16 kg/24u, energieverbruik 141 kWh/jaar, geluidssterkte 38 decibel.

Jouw keuze niet gevonden? Vergelijk de populairste diepvriezers op Tweakers.be

4 Liebherr GNP 3255 Premium NoFrost
Tweakers Liebherr GNP 3255 Premium NoFrost

Lees ook:

Smartphone kopen? Dit zijn de 5 beste volgens onze expert

Dit zijn de beste blenders van het moment

Goede vaatwasser kopen? Deze toestellen zijn échte aanraders

Lees meer