5
Tweakers

De vijf beste smartphones van dit moment

In het prijssegment van de 'normale' smartphone, ergens tussen 300 en 500 euro, doken er de afgelopen maanden een paar nieuwkomers op. Tijd voor een nieuw overzicht van de interessantste zaktelefoons van het moment.

1 / Huawei P10 Lite (€ 338)

Ongeveer gelijktijdig met de release van de P10 kwam de Chinese fabrikant Huawei al met een Lite-versie van zijn nieuwe vlaggenschiptelefoon. Al zijn er weinig verschillen: de batterij zal ietsje minder lang meegaan op één oplaadbeurt, en de tweede camera, die met een 20-megapixel-zwartwitsensor, zit er niet op.

5
Huawei

2 / HTC U Play (€ 373)

Het Taiwenese HTC zit nèt niet bij de topvijf van de meest verkopende smartphonefabrikanten, waardoor zijn toestellen vaak over het hoofd worden gekeken. Dat is niet altijd terecht, want de HTC U Play is een prima telefoon voor zijn prijs. Hij heeft deftige interne hardware, een 16-megapixelcamera, en beschikt standaard over 32 gigabyte aan opslaggeheugen.

3 / Samsung Galaxy A5 (€435)

Een compacte Android-smartphone zien we niet vaak meer, en eentje met een mooi oledscherm al helemaal niet. Het maakt de Galaxy A5 een verfrissend toestel om te zien, met een mooi scherm, een verzorgd ontwerp met luxematerialen, en mooie extra functies.

5
Samsung

4 / Apple iPhone SE (€ 399)

Wie een kleine smartphone met krachtige features zoekt, moet zeker eens naar de iPhone SE kijken. Apples instapmodel is, kort gezegd, de interne hardware van de 6s in een geactualiseerd design van de 5s geprangd. Onder meer de processor en de camera gaan prima mee met de heersende trend. En hij heeft een onwaarschijnlijke batterijduur.

Lees ook: Opslagruimte van je iPhone vol? Probeer deze 6 tips

5
Apple

5 / Asus Zenfone 3 (€ 325)

Soms moet je ook eens naar nichetoestellen kijken. Zoals dit relatief nieuwe model van het Taiwanese Asus, vooral bekend van zijn laptops. Maar de Zenfone 3 is een toestel dat zich, zeker voor zijn prijs, prima kan meten met de meeste andere apparaten in deze prijsklasse, en zelfs vrij luxueus aanvoelt als je hem in de hand hebt.


Op zoek naar een iPhone tegen de beste prijs- kwaliteitsverhouding? Bekijk ze hier. 

Lees ook:
HTC U11 Preview: in deze smartphone kan je knijpen.
Opslagruimte van je iPhone vol? Probeer deze 6 tips
De 10 beste laptopdeals van dit moment

5
Asus

Lees meer