6 Samsung Galaxy Tab S4
Samsung Samsung Galaxy Tab S4

Deze 5 tablets hebben de krachtigste batterij

Tablets beschikken traditioneel over een betere batterijduur dan smartphones. Logisch, want de batterijen zijn om te beginnen vaak krachtiger en er wordt gemiddeld minder tijd op gespendeerd. Anderzijds: wie met één gezin beurtelings gebruik wil maken van de tablet, heeft er liefst ook eentje die het zo lang mogelijk uitzingt. Dit zijn dan de vijf beste modellen. 

Samsung Galaxy Tab S4 (€ 587 - 607)

Samsungs nieuwste high-end tablet is iets dikker geworden. Een groot voordeel daarvan is de accucapaciteit, die met 7300 mAh (mAh = milliampère, de meest gebruikte maatstaf om tablet-, smartphone- en laptop-accu’s te duiden) een stuk hoger is dan de 6000mAh van de Tab S3. Het scherm is nu ook wel wat groter en slurpt dus waarschijnlijk meer energie, maar een toestel met deze accuduur kan dat wel goed hebben. Bekijk hier de Samsung Galaxy Tab S4.

(lees verder onder de foto)

6 Samsung Galaxy Tab S4
Samsung Samsung Galaxy Tab S4

Apple iPad 2018 (€ 325 - 399)

De nieuwste editie van de iPad heeft een accucapaciteit van een indrukwekkende 8827 mAh. Straf, voor een tablet met een schermdoorsnede van 9,7 inch (24,64 centimeter). Bij onafgebroken browsen gaat deze tablet ongeveer negen uur mee. Nadeel aan de iPads is dat het lang kan duren voor ze weer helemaal opgeladen zijn:  je mag gerust rekenen op een uur of vier voordat hij helemaal vol is. Bekijk hier de Apple iPad 2018.

(lees verder onder de foto)

6 De recentste iPad.
Apple De recentste iPad.

Microsoft Surface Go (€ 549)

De accu in de Surface Go is niet zo krachtig als die van de andere apparaten in dit overzicht, maar de lichtvoetige hardware compenseert dat een beetje. Zo kom je bij onafgebroken op internet browsen toch nog op een accuduur van iets meer dan zeven uur uit. Bekijk hier de Microsoft Surface Go.

(lees verder onder de foto)

6 De Surface Go
Microsoft De Surface Go

Huawei MediaPad M5 (€ 361)

De nieuwe MediaPad, die op Android 8.0 draait, heeft o.a. een prima scherm, aandacht voor goed geluid en een fijn ontwerp. En dat allemaal voor een niet al te gekke prijs. Met zijn 7.500 mAh-batterij moet deze tablet bovendien niet onderdoen voor de meeste andere toestellen in dit rijtje. Bekijk hier de Huawei MediaPad M5.

(lees verder onder de foto)

6 De MediaPad M5.
Huawei De MediaPad M5.

iPad Pro 2018 (€ 835)

Tot slot nog de zwaarste iPad die er bestaat: de 12,9-inch (32,8 cm) iPad Pro heeft een accu met capaciteit van meer dan 10.000 mAh. Bij gemengd gebruik (browsen en video kijken) komt hij uit tussen 9,5 en 10 uur. Bekijk hier de iPad Pro 2018.

Tip: Vergelijk hier de best beoordeelde tablets aan de scherpste prijzen

(lees verder onder de foto)

6 De iPad Pro.
Apple De iPad Pro.

Lees ook:

[Review] Apple iPad Pro: een uitstekende tablet, maar matige laptop

Aan deze minimumvereisten moet het scherm van jouw laptop voldoen

Dit zijn de eerste veelbelovende smartphones van 2019

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vera Franck

    Die dingen gaan maar max 3 jaar mee , en dat is met ne gsm ook het geval

  • jimmy leirens

    Intensief gebruik is een algemene test om de accuduur te meten, mijn iPad pro gaat zelfs 48 uur mee

Lees meer