5
FitBit

Deze digitale fitnesshulpjes houden je gezondheid op peil

Sinds digitale technologie de afgelopen tien jaar in onze broekzak en op ons lichaam terechtkwam, doken er dus ook tal van elektronische oplossingen op die je sportroutine efficiënter of plezieriger maken. Hier zijn vier van die onmisbare fitnesshulpjes.

1 / Apps op de smartphone

De eerste stap is een makkelijke: een smartphone hebben. Op die digitale compagnon gooi je vervolgens fitness-apps als RunKeeper, Endomondo of Map My Fitness, die je helpen met het bijhouden van je prestaties. Er zijn er ook die de sportactiviteit in een spelvorm gooien, zoals het loopspelletje Zombies, Run! en het fitnesspelletje Superhero Workout. Je telefoon doet meteen ook dienst als mp3-speler voor een opzwepend muziekje.

5
FitBit

2 / Smartwatches

Een belangrijke uitbreiding bij je smartphone, die een viertal jaar geleden op de markt kwam, is het slimme horloge. Dat neemt in de eerste plaats een aantal taken van de smartphone over: de meeste van de zonet genoemde apps hebben ook een afgeleide voor de smartwatch, zodat je niet iedere keer je telefoon hoeft boven te halen om je prestaties te checken of te skippen naar het volgende nummer. De meeste smartwatchmerken hebben echter ook een ingebouwde hartslagmeter, die een duidelijke meerwaarde biedt.

5
FitBit

3 / Fitnesstrackers

Wie in het dagelijkse leven een klassiek polshorloge draagt, kan ook voor een fitnesstracker gaan, zoals modellen van FitBit en Mio, die uitsluitend gericht zijn op sportgebruik (maar evengoed meestal ook het uur laten zien).

5
FitBit

4 / Oortjes

Helemaal onmisbaar voor dat zen-gevoel tijdens het lopen of het opdrukken is een streep muziek. Daar zorgt de smartphone voor (of een afzonderlijke mp3-speler), maar om de muziek in je oren te blazen heb je een set oortjes nodig. Kijk uit naar modellen die waterproof zijn, zodat ze bestand zijn tegen zweet en - in veel gevallen - zelfs uitwasbaar zijn.


Kijk op Tweakers.net voor nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.


Meer technologienieuws op Tweakers:
Nintendo wil de productie van de Switch verdubbelen naar 16 miljoen stuks
Een langere accuduur voor je laptop - De invloed van ssd, browser en meer
Toshiba introduceert laptops met vingerafdruksensor in trackpad

5
Philips

Lees meer