6
Unsplash

Deze smartphones zijn ijzersterk én eenvoudig in gebruik

Niet iedereen heeft behoefte aan een (vaak peperdure) flagship-smartphone met veel toeters en bellen. De fabrikanten houden daar ook rekening mee: dit zijn enkele basismodellen van bekende en minder bekende merken die meer dan voortreffelijk hun werk doen. 

Motorola One Vision (€ 269)

De Amerikaanse fabrikant Motorola, deel van de wereldwijde Lenovo-groep, levert met de One Vision zijn tweede toestel in zijn One-serie af, die uitsluitend op het vereenvoudigde Android One-besturingssysteem draait. Geweldig zijn de royale opslagcapaciteit van 128 GB en de prima prestaties van de centrale processor. De camera maakt met voldoende licht best wel mooie foto’s. Een echt minpunt vinden we de accuduur. De grafische prestaties zijn best aardig, zonder meer. Tenslotte is er dan nog het display dat keurig een full hd+ resolutie biedt, net als een 21:9 beeldverhouding. Dat laatste kan een voordeel zijn: als je verwacht films in de originele beeldverhouding te gaan bekijken op je smartphone, of als je de smalheid van een dergelijk toestel waardeert. Bekijk hier de Motorola One Vision.

(lees verder onder de foto)

6 De One Vision.
Motorola De One Vision.

Samsung Galaxy S10e (€ 531)

De Galaxy S10e is een sterk high-end toestel voor toch wel een relatief zachte prijs. Hij heeft een redelijk groot scherm ten opzichte van het formaat van de behuizing. Om dat te bereiken, heeft hij een gat in het scherm waar de frontcamera achter zit. Verder heeft hij een prima vingerafdrukscanner in de aan-uitknop en een kwalitatief hoogstaand oled-scherm dat niet gebogen is (zoals bij de S10 en S10+). Verder heeft hij een prima camerasysteem, waarbij de groothoeklens een handige toevoeging is. De foto’s zijn van goede kwaliteit, maar de primaire camera van Samsung is op sommige vlakken voorbijgestreefd door de beste smartphones in deze prijsklasse. De behuizing is sterk, waterdicht en compact, én ligt lekker in de hand. Minpuntje: die glazen achterkant blijft breekbaar en zeer gevoelig voor vuile vingervegen. Bekijk hier de Samsung Galaxy S10e.

(lees verder onder de foto)

6 De Galaxy S10e
Samsung De Galaxy S10e

Google Pixel 3a (€ 369)

Google heeft bij haar Pixel 3a slimme keuzes gemaakt over wat weg kon en wat moest behouden blijven in vergelijking met de duurdere Pixel 3-smartphones. Het belangrijkste voordeel is de camera, want die kan mee met de absolute top. De software is een tweede goede reden om voor de 3a te gaan. Je krijgt dezelfde ondersteuning als bij de duurdere Pixels. Wat ontbreekt: waterdichtheid, wat jammer is. Nog nadelen: de middenklasse-processor en het tragere geheugen. Maar gezien de prijs zijn dat eigenlijk geen dingen om over te klagen. Bekijk hier de Google Pixel 3a.

(lees verder onder de foto)

6 De Pixel 3a
Google De Pixel 3a

Xiaomi Redmi Note 7 (€ 184)

De Redmi Note 7 combineert een goed scherm met uitstekende resultaten in rekenkracht en grafische prestaties. Ook de accu is niet mis voor een toestel van deze prijsklasse. En, aangezien we het hier over een toestel van minder dan 200 euro hebben, willen we toch even aanstippen dat ook dat uitstekend afgesteld scherm met Full HD-resolutie, 4 gigabyte aan werkgeheugen, en 64 GB om gegevens op te slaan best wel straffe eigenschappen zijn. Bekijk hier de Xiaomi Redmi Note 7.

(lees verder onder de foto)

6 De Redmi Note 7.
Xiaomi De Redmi Note 7.

Apple iPhone 8 (€ 590)

Wie toch zweert bij iPhone, vindt momenteel het beste compromistoestel in de iPhone 8. De camera is erop vooruitgegaan, draadloos laden is een fijne toevoeging en de nieuwe A11 Bionic-chip is een beest. Ook heeft deze iPhone een achterkant van glas in plaats van metaal. De iPhone 8 heeft net als zijn voorganger een prima accuduur, een goede bouwkwaliteit en een krachtige trilmotor. Wel is het jammer dat hij geen dubbele camera heeft, in tegenstelling tot zijn grote broer, de iPhone X. Bekijk hier de Apple iPhone 8.

(lees verder onder de foto)

6 De iPhone 8.
Apple De iPhone 8.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Samsung Galaxy S10-serie: sterk high-end toestel voor een zachte prijs

Zijn die hoge prijzen voor iPhones en Samsung Galaxys wel nog gerechtvaardigd?

Deze smartphones zijn (tot nu toe) de beste van 2019

39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Noël Abbeel

    Beter een robuste voor 180-250€ van Blackview of oukitel of Doogee genoeg keus en batt tot 10000 mAh wel zware bakjes maar zeer sterk

  • Johan Van loocke

    Heb een Samsung Galaxy j 1 sedert januari 2016, meerdere keren gevallen, werk in de textiel, dus veel stof, zeer gemakkelijk in gebruik en dit voor de prijs van 109 euro. Sorry Fabienne, zoals jij je smartphone aanprijst klinkt dit meer als verkooppraatje, toevallig geen winkel in die branche ?

Lees meer