6 De allerbeste draadloze oortjes op een rij.
Sony De allerbeste draadloze oortjes op een rij.

Dit zijn de beste Bluetooth-oortjes van het moment

Je tast er net iets dieper voor in je buidel dan voor een paar oortjes met draad, maar True Wireless-oortjes (volledig draadloos) zijn niettemin een enorme rage geworden. Dat komt omdat ze, voor hun prijs, heel wat audio-innovaties en slimme functies leveren.

Sony WF-1000XM3 (€ 249)

Sony is de afgelopen jaren erg goed bezig wat audioproducten betreft. Het merk zet dat elan verder met deze set draadloze oordopjes die loepzuivere audio in je oren blazen: diepe, maar niet overheersende bassen, en een prima balans tussen hoge en lage tonen. Bovendien zijn ze ‘noise canceling’: een speciaal daarvoor ingebouwde chip wist geluiden uit je omgeving, zodat je alleen maar muziek hoort. Audiofreaks kunnen de bijbehorende app gebruiken om het geluid volledig naar eigen wens bij te stellen. Ook wie lange pendelritten voor de boeg heeft kan met een gerust hart vertrekken: de batterij in de oortjes zelf houdt het zes uur uit op een lading, degene die in de luxueuze bewaardoos zit doet daar nog eens achttien uur bij. Bekijk hier de Sony WF-1000XM3.

(lees verder onder de foto)

6 Sony WF-1000XM3
Sony Sony WF-1000XM3

Sennheiser Momentum True Wireless (€ 249)

Ook de Duitse audiogigant Sennheiser kwam eerder dit jaar met zijn eigen volledig draadloze in-ear-koptelefoons op de markt. Ze horen bij het prijzigere soort, maar voor dat geld krijg je wel doppen die een bepaalde luxe uitstralen. De bewaardoos is met grijze stof bekleed en komt zeer robuust over. De doppen zelf zijn behoorlijk groot en erg glad, maar mooi afgewerkt. De bediening vindt, net als bij de zonet genoemde Sony-set, plaats via touch. Wanneer je een van beide buds uit je oor haalt pauzeert de muziek automatisch. De rubberen dopjes – meegeleverd in de drie standaardformaten – zijn top qua comfort, maar bij gebrek aan vinnen wat betreft vasthoudendheid kwetsbaar. De Sennheiser Smart Control app (iOS & Android) is ook behoorlijk simplistisch. De batterij gaat een beloofde 4 uur mee. Bekijk hier de Sennheiser Momentum True Wireless.

Lees ook: Waarom iedereen nu met een smartwatch aan de pols rondloopt

(lees verder onder de foto)

6 Sennheiser Momentum True Wireless
Sennheiser Sennheiser Momentum True Wireless

Bang & Olufsen BeoPlay E8 (€ 150)

Deze oortjes van het Deense Bang & Olufsen waren prijzig toen ze op de markt kwamen, maar hebben sindsdien een fikse duik gemaakt in de winkelprijs. Ze zijn bijna geheel in het zwart uitgevoerd met aan de voorkant enkel een cirkelvormig touchpad met het B&O-logo, omgeven door een zilverkleurige rand. De bediening gaat volledig via die touchpads. B&O maakt daar slim gebruik van, door diverse functies specifiek aan een van de twee dopjes te koppelen. Zo brengt twee keer tikken op links je terug naar het vorige nummer, terwijl twee keer op rechts het volgende nummer in de playlist laat horen. Volgens Bang & Olufsen heeft de Beoplay E8 een accuduur van ongeveer 4 uur. De oplaadcase kan vervolgens nog twee keer de accu’s aanvullen. Bekijk hier de Bang & Olufsen BeoPlay E8.

(lees verder onder de foto)

6 Bang & Olufsen BeoPlay E8
B&O Bang & Olufsen BeoPlay E8

Apple AirPods (€ 142)

Een van de pioniers in volledig draadloze oortjes was Apple. Met de nieuwe AirPods van het merk koop je lekker klinkende oordoppen die bij veel mensen comfortabel zitten, maar niet bij iedereen. Passen ze jou goed, dan klinken ze ook prima en zitten ze ook verrassend stevig. Dat was zo bij de oude, en bij de nieuwe is het niet anders. Ja, er zijn concurrerende modellen die zich beter houden in rumoerige omgevingen en die een betere batterijduur hebben. Toch zijn we nog steeds fan van de AirPods, ook van deze nieuwe editie. De combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak is nog steeds onovertroffen. Bekijk hier de Apple AirPods.

(lees verder onder de foto)

6 Apple AirPods
Apple Apple AirPods

Samsung Galaxy Buds (€ 123)

Die andere techreus die met zijn eigen draadloze oortjes kwam, voor gebruik bij zijn smartphones uiteraard, is Samsung. Hun Galaxy Buds zijn bovendien behoorlijk compact, en hun bediening verloopt via het aanraakgevoelige gedeelte dat bijna de gehele driver beslaat. De bediening is aan beide kanten gespiegeld: speel/pauze, volgende/vorige en een instelbare actie. Die laatste is standaard het aanroepen van de digitale assistent, maar dat kun je dus veranderen. Over de accuduur - meer dan 6 uur op één lading - valt weinig aan te merken. Bekijk hier de Samsung Galaxy Buds.

Vergelijk hier de best beoordeelde bluetooth-oortjes.

(lees verder onder de foto)

6 Samsung Galaxy Buds
Samsung Samsung Galaxy Buds

Lees ook:

Draadloze in-ear noisecancelling-koptelefoon van Sony kost 330 euro

Dit zijn de best beoordeelde koptelefoons

Dit zijn de beste activity trackers voor jouw sport

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Martin

    Geen ervaring met de oortjes maar de canceling in de grote sony is bruikbaar (de schelp helpt natuurlijk ook wel). Hoge tonen blijven probleem maar 70% van de treingeluiden en normale stemmen verdwijnen minstens naar de achtergrond. Puur voor het geluid (en in stille omgeving) zijn er zeker voor die prijs beteren. Zonder geluid en gewoon cancelling is het stil zonder ruis.

  • Max Jacobs

    Zijn de oortjes hier ook getest of zijn de "reviews" gewoon een kopie van de website? Is de noise canceling van de sony's enig goed? Want noise canceling zorgt meestal voor iets van ruis...

Lees meer