5 Een goeie buitenspeaker moet tegen een stoot, een stofje én een plons kunnen
Sonos Een goeie buitenspeaker moet tegen een stoot, een stofje én een plons kunnen

Dit zijn de beste draadloze speakers voor buiten

De zon houdt moediger en moediger stand, waardoor ook tuin en terras steeds gretiger in gebruik zijn momenteel. Voor veel mensen hoort daar een tof streepje muziek bij. Tweakers.be bekijkt hoe je je het best kan behelpen met draadloze speakers. 

In een vijftal verschillende displayvitrines liet speakerproducent Sonos afgelopen zomer zien hoe goed de nieuwe Sonos Move-speaker tegen de elementen kan. Of de Move nu van de trap donderde of begraven werd onder een hoop zand; hij bleef werken. Show natuurlijk, maar er is een reden waarom Sonos dat ‘tegen een stootje kunnen’ zo dik in de verf zet:  de Move is namelijk het eerste toestel van de Amerikaanse fabrikant dat specifiek voor gebruik buitenshuis dient. 

En we geven toe: de Sonos Move, met een prijs die ondertussen al wat onder de 400 euro zakte, is een zeer  versatiel toestel. Je krijgt hier het beste van twee werelden: je gebruikt hem even gemakkelijk buiten als binnen, want hij werkt zowel op bluetooth als wifi. Zit je met je familieleden in de tuin, dan kan iedereen dus via bluetooth ‘inbreken’ op het toestel om er zijn of haar muziek op af te spelen. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

5 Sonos Move
Sonos Sonos Move

Het grootste nadeel aan de Sonos Move? Hij levert alleen monogeluid af. De Amerikaanse fabrikant gaat er met andere woorden een beetje vanuit dat mensen er minstens twéé in huis zullen halen, of meer, om op die manier een stereo-, surround- of multiroomgeluidsveld te creëren. Dat is jammer, want een Sonos is een goed alternatief voor een dure buitenshuis-audio-opstelling, die je bovendien vaak alleen bij gespecialiseerde hifileveranciers kunt bestellen.

Altijd stof- en waterdicht

Twee Sonos Move-toestellen voor buiten dan? Kan natuurlijk, maar dan betaal je wel bijna 800 euro. Een betere optie is dan om uit te kijken naar een toestel dat stereogeluid geeft. Om onverwachte plensbuien dan toch te slim af te zijn, ga je ook nog altijd beter voor eentje die stof- en stortbuidicht, of zelfs stof- en dompeldicht is, zodat hij ook een accidentele val in het zwembad overleeft.

(Tekst gaat verder onder de foto)

5 De JBL BoomBox 2
JBL De JBL BoomBox 2

De keuze is dan behoorlijk uitgebreid, en gaat van héél goedkoop (een JBL JR POP voor 20,69 euro) tot héél duur (JBL BoomBox 2 voor 439 euro). De goedkoopste modellen zijn veelal het soort draagbare speakers die je kinderen meenemen naar het skatepark; volume én geluid zijn meestal niet echt van het niveau om continu in de tuin te laten spelen. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

5 JBL JR POP
JBL JBL JR POP

Wil je speakers met voldoende kracht - minstens 40 watt totaal speakervermogen - dan kom je uit bij de eerder vermelde JBL BoomBox 2 (vermogen 80W, 439 euro) of de Harman Kardon Onyx Studio 6  (vermogen 50W, 279 euro) of de JBL Extreme 2 (vermogen 40W, 177 euro). Vooral de JBL doet het erg goed qua reviews van gebruikers, maar het is ook wel gewoon het bekendere merk. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

5 Harman Kardon Onyx Studio 6
Harman/Kardon Harman Kardon Onyx Studio 6

Bekijk hier de populairste draadloze speakers.

Lees ook:

Bluetoothspeakers tot 200 euro: Dit zijn de acht populairste

Sonos Move Review: De eerste speaker voor binnen én buiten

Hoe verbeter je je wifisignaal?

Lees meer