5 Voor een goeie 55-incher hoef je geen rib uit je lijf te trekken.
LG Electronics Voor een goeie 55-incher hoef je geen rib uit je lijf te trekken.

Dit zijn de beste én meest betaalbare 55 inch-tv's

Wat kan je eisen van een televisietoestel met een schermdiagonaal van 140 centimeter en een prijs onder de 1.000 euro? Met die vraag in het achterhoofd gingen we op zoek naar de beste budget- en middenklasse-tv’s.

Er zijn natuurlijk een paar dingen die je niét hoeft te verwachten van een tv die minder dan 1.000 euro kost. Een oledscherm (Organic Light Emitting Diodes, de beeldplaattechnologie die vandaag de beste kleuren garandeert) ligt dan meestal een stuk boven je budget. Maar er zijn dingen die je wel als minimum kunt nemen. De 4k-resolutie, bijvoorbeeld, zodat je ook klaar bent voor toekomstige ontwikkelingen qua content. High Dynamic Range-technologie, die een breed kleurenspectrum op het scherm brengt. Een deftige Smart TV-besturingssysteem, zodat je er apps op kunt gebruiken. En, tot slot, het zogenaamde local dimming, zodat gerichte plaatsen op het scherm wat donkerder kunnen worden gemaakt wanneer de film of de tv-reeks die je aan het bekijken bent daarom vraagt. 

Tip: Bekijk hier de best scorende televisies onder 1.000 euro

LG OLED55B8PLA (€ 999)

Natuurlijk moest het LG zijn, de voortrekker van oled-technologie, die de eerste oled-tv voor duizend euro op de markt zou brengen. De B8 is het goedkopere broertje van de uitstekende C8. Hij beschikt over exact hetzelfde oledpaneel, maar moet het stellen met een wat minder krachtige beeldprocessor en heeft een eenvoudigere voet. Qua mogelijkheden, interface en Smart TV-beleving zijn beide televisies verder ook identiek. Bekijk hier de LG OLED55B8PLA.

(lees verder onder de foto)

5 LG OLED55B8PLA
LG Electronics LG OLED55B8PLA

Samsung QLED 55Q60R (€ 848)

De beeldplaattechnologie die zich momenteel een beetje opwerpt als de concurrent voor oled is Samsungs Quantum Dots of QLed. De meeste hardwaretests zeggen dat oled over de hele lijn een beter beeld geeft, maar er zijn wel degelijk condities - onder meer bij het kijken van donker beeld in een heldere kamer - waarin Qled het beter doet. Deze Samsung-tv is het beste toestel met die technologie voor een budget onder 1.000 euro. Verder heeft hij vanzelfsprekend 4k-beeld met twee HDR-standaarden (HDR 10+ en Hybrid Log Gamma, géén Dolby Vision dus), en heeft hij Samsungs eigen Smart TV-systeem Tizen. Bekijk hier de Samsung QLED 55Q60R.

(lees verder onder de foto)

5 Samsung QLED 55Q60R
Samsung Samsung QLED 55Q60R

Sony KD-55XF9005 (€ 849)

De XF9005 was Sony’s beste lcd-model voor 2018. Deze televisie combineert een hoge helderheid met Sony’s meest geavanceerde beeldverwerking en uitstekende local dimming. Het Smart TV-besturingssysteem is het nog steeds pijlsnel furore makende Android TV, en alle belangrijke HDR-standaarden zijn ondersteund. Bekijk hier de Sony KD-55XF9005.

(lees verder onder de foto)

5 Sony KD-55XF9005
Sony Sony KD-55XF9005

Philips 55PUS8503 (€ 749)

Deze 55-incher is momenteel Philips-toestel dat de beste prijs-kwaliteit levert. Hij levert 4k-beeld met HDR, alle gangbare HDR-standaarden, fatsoenlijke local dimming, Android TV als besturingssysteem, en gooit daar de befaamde AmbiLight-gloed van het Nederlandse merk bovenop. Voor deze prijs heb je natuurlijk geen oledscherm, maar voor een klassieke lcd-tv blijft dit toch een topper. Bekijk hier de Philips 55PUS8503.

TipVergelijk hier de prijzen de beste 55 inch-tv’s met een prijs onder 1.000 euro.

(lees verder onder de foto)

5 Philips 55PUS8503
Philips Philips 55PUS8503

Lees ook:

Deze smartwatches zijn goed én stijlvol

4 voordelen van een gebogen televisiescherm

Met deze televisie haal je een bioscoop in huis

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Noël Abbeel

    Allemaal mooi maar hoeveel 4k kanalen zijn rechtstreeks te ontvangen en hoe ?

  • Luc Beeten

    Marijke Boulet,jij denkt dat ik dat niet gedaan heb,ik heb zelfs 2 jaar extra visa waarborg en ze willen zelfs niet samenwerken met deze verzekering. Heb vanalles geprobeerd,ze zeggen dat ik een nieuw scherm gehad heb maar dat hier niet opnieuw waarborg op is,de oude waarborg telt en die is verlopen. Ik heb een nieuw scherm gehad onder waarborg,was net binnen de tijd,nu trekken ze zich er volledig van af. Aan mij dan om goeie reclame te maken.

Lees meer