6 De beste laptops die dit jaar zijn verschenen? We zetten ze hier op een rij.
Unsplash De beste laptops die dit jaar zijn verschenen? We zetten ze hier op een rij.

Dit zijn de beste laptops van 2019

`Nog op zoek naar een goeie laptop? Tegen het einde van het jaar heb je natuurlijk het voordeel dat alle fabrikanten hun 2019-gamma al lang op de markt hebben, en je ze dus volop met elkaar kunt vergelijken. Dit zijn de vijf beste die er dit jaar op de markt zijn gekomen.

Lenovo IdeaPad S540 (€ 770)

In de IdeaPad S540 combineert Lenovo een variant op de GTX 1650-videochip (de Max-Q-variant) met een zuinige Core i5-processor. De laptop is met die zuinige componenten marginaal langzamer dan andere met dezelfde grafische hardware. Maar de accuduur van de S540 is uitstekend en de metalen behuizing is niet alleen fraai afgewerkt, maar ook redelijk compact. Dat maakt de S540 tot een laptop die goed draagbaar is en waarop je behoorlijk kunt gamen. Die eigenschappen gaan vaak gepaard met een hoge prijs, maar het tegendeel is in dit geval waar. Bekijk hier de Lenovo IdeaPad S540.

(lees verder onder de foto)

6 Lenovo IdeaPad S540
Lenovo Lenovo IdeaPad S540

Acer Swift 5 (€ 925)

De Swift 5 heeft een scherm van 15 inch (38cm) en een gewicht van minder dan een kilogram. Dat is uitzonderlijk licht voor een laptop van dat formaat en heeft dan ook enkele nadelen. De prestaties van de CPU (Engels: central processing unit, nvdr) hadden beter gekund en het scherm is vrij makkelijk in te drukken. Daar staat tegenover dat het scherm goed gekalibreerd is en de accuduur met acht en een half uur tijdens browsen al goed is en met dertien en half uur tijdens video helemaal hoge ogen gooit. De laptop is een uitkomst voor mensen die een relatief grote laptop met een zo laag mogelijk gewicht zoeken. Bekijk hier de Acer Swift 5.

(lees verder onder de foto)

6 Acer Swift 5
Tweakers Acer Swift 5

Apple MacBook Pro 15,4 (€ 2.385)

Apple lanceerde dit jaar ook een upgrade voor zijn MacBook Pro-lijn, die vooral opvalt door zijn mooie Retina-scherm, de superhandige Touch Bar, en een hoop verbeterde interne hardware, die krachtiger gemaakt is over de hele lijn. Het is ook klassiek Apple: allesbehalve goedkoop, ook niet bijzonder vernieuwend, wel solide in bouw, design en kwaliteit. Al blijft de ‘travel’ van het toetsenbord, waarvan de toetsen zich nét niet diep genoeg laten indrukken voor comfortabel typen, wel een probleem. Bekijk hier de Apple MacBook Pro 15,4.

(lees verder onder de foto)

6 Apple MacBook Pro 15,4
Apple Apple MacBook Pro 15,4

Asus ZenBook 14 UX431 (€ 999)

De UX431 is een iets zwaardere en grotere versie van Asus’ Zenbook 14 inch-laptop, maar kost daardoor ook wat minder dan de UX433. De metalen laptopbehuizing is stevig, maar de aansluitingen zijn onpraktisch. Het scherm is een middenmoter: niet slecht, maar het blinkt ook nergens in uit. De accuduur is met negen uur tijdens browsen niet verkeerd. Vrij bijzonder is dat er ruimte is om een tweede solid state drive te plaatsen. Bekijk hier de Asus ZenBook 14 UX431.

(lees verder onder de foto)

6 Asus ZenBook 14 UX431
Asus Asus ZenBook 14 UX431

Huawei MateBook 13 (€ 999)

De Matebook 13 onderscheidt zich door zijn beeldverhouding van 3:2 en resolutie van 2160x1440 pixels. Het scherm heeft een prima helderheid, maar had beter gekalibreerd mogen zijn. Ook de accuduur kon beter, want hoewel je er 13 uur film op kunt kijken, is de accuduur tijdens browsen slechts 7,5 uur, wat kort is ten opzichte van concurrenten. De hardware scoort goed in benchmarks en de behuizing is stevig, maar dun, waardoor het toetsenbord weinig travel heeft. Bekijk hier de Huawei MateBook 13.

TipBekijk hier de best beoordeelde laptops op Tweakers.be.

(lees verder onder de foto)

6 Huawei Huawei MateBook 13
Tweakers Huawei Huawei MateBook 13
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Zo koop je een goede laptop met een beperkt budget

Review - Apple MacBook Pro 16" - Meer MacBook voor minder

Nieuwe printer nodig? Hier moet je op letten

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer