5
Shutterstock

Dit zijn de beste monitors voor je thuiskantoor

Als je een computermonitor in huis wilt voor professionele doeleinden is het een afweging van prijs versus functies. Natuurlijk kan je honderden euro’s betalen, maar als je alleen je Exceldocument wat nauwkeuriger wil bekijken, dan heb je ook geen zware multimedia- of gaminghardware nodig. Onze techspecialist ging dus op zoek naar betaalbare - tot 300 euro - monitors, met een schermdoorsnede vanaf 27 inch (68,5 centimeter).

Iiyama ProLite (€ 198)

De ProLite-monitor van het Japanse merk Iiyama heeft een klassiek Full HD-scherm (Full High Definition, resolutie van 1920x1080 pixels). Je kan er dus prima Netflix op kijken, al is dat misschien minder de bedoeling tijdens je werkuren. Ja, je vindt ondertussen ook al monitors op de markt met een 5k-scherm, maar vraag je vooral af of die voor kantoorwerk wel nodig zijn. 1920 op 1080 beeldpunten is voor de meeste kantoortaken echt wel voldoende.

Wel een mooie extra is dat dit scherm een IPS-paneel is (In-Plane Switching). Dat garandeert een betere kleurweergave. Verder is de monitor verstelbaar, zodat je de juiste werkhouding kan aannemen, en dankzij de ‘Flicker Free technologie’ zouden je ogen ook minder snel moe worden als je urenlang moet doorwerken. Bekijk hier de Iiyama ProLite.

TipVergelijk hier de best beoordeelde monitors van het moment.

(Tekst gaat verder onder de foto)

5 Iiyama ProLite
Iiyama Iiyama ProLite

Acer EB321HQUA (€ 279)

Bewerk je veel foto’s of films, voor je werk of in je vrije tijd? Of durf je van de werkuren stiekem gebruikmaken om toch een potje te zitten gamen? Dan is een iets duurdere monitor met een betere schermresolutie misschien de oplossing voor jou. Deze Acer EB321HQUA beschikt over een zogenaamde Quad HD; die heeft dubbel zoveel pixels als een Full HD (met 2560 op 1440 pixels). Het beeld is dan merkbaar scherper en tijdens het gamen zal je ook echt meer details zien. Het scherm is wel glanzend en niet mat; niet iedereen vindt dat prettig om op te werken. Bekijk hier de Acer EB321HQUA.

(Tekst gaat verder onder de foto)

5 Acer EB321HQUA
Acer Acer EB321HQUA

Dell E2720HS (€ 165)

Dell is wereldwijd marktleider in computermonitors: je kan dus aan op degelijke kwaliteit voor geen al te wilde prijs. De Dell E2720HS is ook een ‘gewone’ Full HD, met een IPS-paneel en met een ‘gewone’ beeldverversingssnelheid van 60 hertz. Meer dan dat heb je opnieuw vooral nodig als je video’s moet bewerken of Red Dead Redemption 2 wil spelen. Je krijgt ook geen DisplayPort-aansluiting (beetje de tegenhanger van HDMI, red), maar die heb je voor een monitor in deze prijsklasse ook niet echt nodig. Met een klassieke VGA-aansluiting, plus een HDMI-poort voor een eventuele externe mediaspeler, kom je er wel. Bekijk hier de Dell E2720HS.

(Tekst gaat verder onder de foto)

5 Dell E2720HS
Dell Dell E2720HS

LG 29WN600 (€ 240)

Een ‘ultrawide’ monitor koop je als je veel meer ruimte op je scherm wil. Ze hebben een beeldverhouding van 21:9; anderhalve keer zo groot als de normale monitoren, die een beeldverhouding van 16:9 hebben. Kan zeer handig zijn als je bijvoorbeeld vaak tussen verschillende tabbladen en documenten moet schakelen. Sowieso vind je bij LG Electronics heel wat aanraders, waaronder deze LG 29WN600. Die helt al naar de dure kant, maar je betaalt ook voor de iets hogere resolutie (2560 op 1080 beeldpunten). Verder kan je de monitor natuurlijk verstellen en kantelen naar wens en beschikt deze over zowel een HDMI- als een DisplayPort-aansluiting. Bekijk hier de LG 29WN600.

Bekijk hier de beste monitoren onder 250 euro

(Tekst gaat verder onder de foto)

5 LG 29WN600
LG LG 29WN600
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Een goede laptop moet niet duur zijn: dit zijn de beste 14-inchers voor minder dan 800 euro

Acer Aspire 5: dé beste budgetlaptop onder 500 euro

Apple iPad Pro 2020 review: krachtige tablet, maar wel prijzig

Lees meer