4 Op welke tv's komt een potje voetbal het beste tot zijn recht?
Unsplash Op welke tv's komt een potje voetbal het beste tot zijn recht?

Dit zijn de beste tv's om voetbal te kijken

Deze maand spelen de Rode Duivels hun eerste kwalificatiewedstrijden voor het aanstormende Europese Kampioenschap voetbal. Het ideale moment om eindelijk die nieuwe tv te kopen? Hier zijn drie aanraders in evenveel prijsklassen.

De scorende spits

Wat heb je nodig voor een goeie sporttelevisie? Vooral een scherm dat een behoorlijke beeldhelderheid kan leveren - een oled-tv, met andere woorden - en een hoge beeldverversingssnelheid aankan. Dat laatste is cruciaal omdat een sportwedstrijd nu eenmaal enorm snel kan gaan. Een tv met een lage snelheid (alles onder de 100 hertz) kan zo soms een vervaagd beeld vertonen. Als je dan ook nog eens naar een tv uitkijkt met een brede kijkhoek, kan je met een hele troep mensen in één kamer van de wedstrijden genieten. Het toestel dat al die elementen met elkaar combineert is de LG Electronics’ C8-tv. Hij komt in een 55- en 65-inch-uitvoering. Prijzen zijn dan respectievelijk circa 1.418 euro en 2.078 euro. Bekijk hier de LG OLED65C8PLA.

Tip: Vergelijk hier alle oled-televisies met een hoge beeldverversingssnelheid.

(lees verder onder de foto)

4 Deze topper van LG is ook erg geschikt om voetbal op te kijken.
LG Electronics Deze topper van LG is ook erg geschikt om voetbal op te kijken.

De kwalitatieve middenvelder

Een goeie middenklasser die alle genoemde elementen met elkaar combineert, maar wel voor een prijs lichtjes ten zuiden van 1.000 euro: deze QLED-tv van Samsung voor 819 euro. Hij heeft geen oled-scherm (want die technologie is eigendom van concurrent LG) maar wel Samsungs eigen Quantum Dot-techologie. Die geeft wel een licht hogere helderheid dan een gemiddeld oled-paneel, zeker in deze prijsklasse. De ‘refresh rate’ van 120 Hz is ook top en de kijkhoek is, net als die van de LG C8, 178 graden. Bekijk hier de Samsung QE55Q6F (2018)

Tip: Vergelijk hier alle goed beoordeelde televisies met een hoge beeldverversingssnelheid onder 1.000 euro.

(lees verder onder de foto)

4 Samsungs prima QLed-middenklasser.
Samsung Samsungs prima QLed-middenklasser.

De budgetvriendelijke basis

Zelfs als je niet veel budget hebt, kan je toch uitkijken naar een televisie waarop je vlotjes naar een goede voetbalmatch kan kijken. Zo is er de Philips 43PUS7202, een echte prijsbreker (599 euro) met een beeldverversingssnelheid van 120 Hz en een beeldhelderheid die zelfs een beetje beter is dan onze middenklasser. Het nadeel is dat het toestel relatief klein is: 43 inch (109,22 cm). Bekijk hier de Philips 43PUS7202.

TipVergelijk hier de prijzen van de best beoordeelde televisies.

(lees verder onder de foto)

4 Deze Philips-tv biedt prima kwaliteit voor een beperkt budget.
Philips Deze Philips-tv biedt prima kwaliteit voor een beperkt budget.

Lees ook:

High dynamic range: het licht aan het einde van de tunnel

Deze televisies hebben het laagste stroomverbruik

OLED vs. QLED-tv’s: wat is het fundamentele verschil?

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer