6
freepik

Dit zijn de beste wasmachines van het moment

De start van de lente zien veel mensen als een topmoment voor de aankoop van een nieuwe wasmachine. Daar heeft de herfst/winter-schoonmaak in de kledingkast vast iets mee te maken. Een nieuwe wasmachine moet natuurlijk liefst enkele jaren meegaan, dus doordacht kopen is sowieso aan de orde. Tweakers.be somt de beste wasmachines voor je op. 

LG F4WV909P2 (€ 870)

Wasmachines zijn een typisch productsegment waar vrij veel innovatie in is, zonder dat de consumenten het goed beseffen. Het feit dat we maar om de X aantal jaar een nieuwe wasmachine kopen, verklaar natuurlijk veel. Deze LG F4WV909P2 van LG Electronics beschikt zo over een speciaal turboprogramma - Turbowash 360 gedoopt - dat een was van 5 kilo kledij op amper 40 minuten wast. Verder zit er een flink staaltje artificiële intelligentie in: op basis van 20.000 vooraf ingeladen ‘waservaringen’, kan het apparaat vlotjes inschatten welk programma en temperatuur je wasgoed nodig heeft, puur op basis van stof, gewicht, enzovoort... Er zit ook een stoomtechnologie in die allergenen doodt en kreukels vermindert, en de machine maakt via wifi de connectie met een mobiele app. Bekijk hier de LG F4WV909P2.

(tekst gaat verder onder de foto)

6 LG F4WV909P2
LG Electronics LG F4WV909P2

Bosch WAT28463FG (€ 560)

Met de WAT28463FG zet Bosch vooral in op zorg dragen voor je wasgoed. Hun VarioDrum-systeem zorgt onder meer voor een gelijkmatigere verdeling van het water, zodat je kleren niet worden opgerekt, gekreukt of beschadigd. Er zit ook een bijzonder stille motor en een slim watermanagementsysteem in, op basis van kledingsensoren. Bijzonder handig is ook de snelwasoptie: 2 kilo licht bevuild wasgoed kan je op 15 minuten proper krijgen. Bekijk hier Bosch WAT28463FG

(tekst gaat verder onder de foto)

6 Bosch WAT28463FG
Bosch Bosch WAT28463FG

Whirlpool FWG71484WE (€ 400)

Ook bij de FWG71484WE van Whirlpool zetten ze in op een stillere inductiemotor. Een slim systeem zorgt er voor dat de trommel aan het einde van de cyclus nog zachtjes blijft bewegen en de machine stoom toevoegt om de vochtigheidsgraad en luchtcirculatie te garanderen. Zo blijft je wasgoed langer fris. Deze wasmachine heeft verder een batterij sensoren die je wasgoed scannen, waarna de software beslist welke cyclus het meest gepast is. Bekijk hier de Whirlpool FWG71484WE.

(tekst gaat verder onder de foto)

6 Whirlpool FWG71484WE
Whirlpool Whirlpool FWG71484WE

Indesit BWE 71683X W EU (€ 340)

Een budgetwasmachine met een A+++-label is al eerder zeldzaam, maar de BWE 71683X W EU van het Italiaanse merk Indesit is er zo eentje. Dat ligt onder andere aan het startuitstel én de duurzame koolborstelloze motor (koolborstels slijten sneller). Nadeel is wel het lawaai:  83 decibel tijdens het centrifugeren is echt niet zacht, dus hou rekening met de plaatsing. Bekijk hier de Indesit BWE 71683X W EU.

(tekst gaat verder onder de foto)

6 Indesit BWE 71683X W EU
Indesit Indesit BWE 71683X W EU

Miele WWR760 WPS (€ 1.400)

De duurste uit onze selectie, maar aan de Miele WWR760 WPS zitten dan ook redelijk wat toeters en bellen. Zo kan je de wasprogramma’s echt op maat configureren; binnen elk programma kan je bijvoorbeeld zelf de temperatuur en het toerental bijstellen. Handig voor verdwaalde sokken: wasgoed toevoegen als de machine al bezig was lukt. Duurzaam: de wasmachine doseert zelf het wasmiddel. En uiteraard is er nog de feature die alle moderne toestellen hebben: je kan de wasmachine met wifi verbinden met een app op je smartphone. Bekijk hier de Miele WWR760 WPS

Vergelijk de populairste wasmachines op Tweakers.be

(tekst gaat verder onder de foto)

6 Miele WWR760 WPS
Miele Miele WWR760 WPS

Lees ook:

Wat maak je allemaal schoon met een hogedrukreiniger?

Met deze tools maak je je tuin weer lentefris

Deze robotstofzuigers maken je leven zoveel gemakkelijker

Lees meer