4
Unsplash

Dit zijn de drie beste laptops van het moment

Op zoek naar een nieuwe laptop? Dit zijn de drie beste die er momenteel te vinden zijn in evenveel categorieën: een budgetmodel, een goede basislaptop en een zogenaamde Thin & Light (licht in gewicht, krachtig vanbinnen). 

Budget: HP 14-cf (€ 499)

Laptops die minder dan 500 euro kosten waar toch geen grote nadelen aan verbonden zijn? Ze zijn uiterst zeldzaam, maar deze HP 14-cf is er zo eentje. Deze uitvoering heeft veel werkgeheugen en een relatief grote solid state drive voor deze prijsklasse. Je levert wel wat in op processorkracht, omdat de oude Core i3-processor geen turbo heeft. Verder is ie behoorlijk licht en zijn de ethernet-aansluiting voor klassiek kabelinternet en de sd-kaartlezer handige toevoegingen die we lang niet op alle laptops zien. Het scherm heeft goede kijkhoeken. De accuduur is met 7,5 uur prima.  Aan de plastic behuizing, de stroeve touchpad en het toetsenbord merk je uiteindelijk wel dat dit een budgetlaptop is. Bekijk hier de HP 14-cf.

(lees verder onder de foto)

4 Het beste budgetmodel van het moment is deze HP 14-cf.
HP Het beste budgetmodel van het moment is deze HP 14-cf.

Basis: Acer Swift 3 (€ 699)

De Acer Swift 3 was al eventjes een aanrader in het segment tot 500 euro, en ook de versie die 700 euro kost is een aanrader, al was het maar voor de beduidend betere hardware. Er zijn in deze prijsklasse veel laptops die een Core i5-quadcore en 8 GB ram aan boord hebben, maar bij Acer krijg je daar extra een solid state drive van 512 GB bij, waar veel andere laptops in het basissegment op 256 GB blijven steken. Minpunten: de toetsen drukken niet diep genoeg door en de kleurweergave van het scherm is zeker niet optimaal. Toch biedt de Swift 3 veel waar voor zijn geld, dankzij de degelijke behuizing en een uitstekende accuduur. Bekijk hier de Acer Swift 3.

(lees verder onder de foto)

4 Het beste basismodel is inmiddels een klassieker: de Acer Swift 3.
Acer Het beste basismodel is inmiddels een klassieker: de Acer Swift 3.

Lichte kracht: Lenovo ThinkBook 13s (€ 1.026,85)

De ThinkBook-serie is een interessante nieuwe toevoeging aan Lenovo’s assortiment. De zakelijke ThinkPads hebben zich al bewezen, maar de dunne en lichte topmodellen in die serie zijn toch behoorlijk duur. Voor circa 1.000 euro heb je wel een dunne en erg lichte laptop met een Core i7-processor, 16 GB werkgeheugen en een 512 GB-solid state drive voor opslag van bestanden. Bovendien is de ThinkBook 13s gewoon oerdegelijk gemaakt. De metalen behuizing is netjes afgewerkt en voelt stevig aan, maar is tezelfdertijd compact en licht. Het toetsenbord tikt beter dan die van veel concurrenten. Het scherm heeft een opvallend hoog contrast en dankzij het matte paneel heb je niet snel last van reflecties. Dat alles in combinatie met een prima accuduur van bijna tien uur? Voor ons is de ThinkBook 13s sowieso een aanrader. Bekijk hier de Lenovo ThinkBook 13s.

Bekijk de beste laptops onder 1.000 euro op Tweakers.be.

(lees verder onder de foto)

4 Lenovo heeft momenteel de beste Thin&Light op de markt.
Lenovo Lenovo heeft momenteel de beste Thin&Light op de markt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Asus ZenBook Pro Duo Review - Mooi concept met veel nadelen

Zo koop je een goede laptop met een beperkt budget

Dit zijn de beste laptoptassen

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joris Vanderaert

    Dat is hetzelfde als op een Mac Windows draaien, Gino Denil. Toegegeven ik wist niet dat je Windows software op een Linux kon draaien met Wine. De vraag is, waarom zou je je toch al die moeite moeten getroosten als dat allemaal op een PC out of the box kan. Bovendien kost een Windows licentie nog iets van een 35€. Laat voor mij die complexiteit maar achterwege. Ik dat ooit geprobeerd en het is faliekant afgelopen. Ik heb een fulltime job en een extra hobby zoek ik niet.

  • Gino Denil

    Photoshop - zelfs de laatste standalone versie - en Lightroom draaien ook perfect onder Linux met de Wine uitbreiding, Joris Vanderaert. Office trouwens ook. Voor Sony Vegas bestaat er zelfs een beter en gratis alternatief onder Linux. En als je het niet voor elkaar krijgt kan je ook een Windows versie draaien onder een gratis VMWare Player voor Linux. Die ondersteunt zelfs 3D en OpenGL. Mijn Windows7 haalt zo een prestatie-index van 7,7 op 7,9 op een laptop met een I7 Intel Core I7 processor.

Lees meer