6 Een smartwatch kan tegenwoordig al veel meer dan enkel je sportprestaties bijhouden.
unsplash Een smartwatch kan tegenwoordig al veel meer dan enkel je sportprestaties bijhouden.

Dit zijn de vijf beste smartwatches van het moment

De echte hype rond de smartwatches is al eventjes voorbij, al ontdekken veel consumenten de handigheid ervan nu pas. Grote namen à la Apple en Samsung blijven er ook veel energie insteken, waardoor gebruikers verwend worden met een veelvoud aan uitstekende producten. 

Apple Watch Series 4 (€ 449)

Toen Apple enkele jaren geleden op de smartwatchmarkt dook, was het niet de eerste fabrikant met een slim horloge (dat waren Fossil en Pebble), maar het was wel het eerste traditionele tech-merk dat zwaar investeerde in een dergelijk product. Serie 4 van de Apple Watch streeft naar nog meer perfectie, onder meer door de integratie van een eigen gps, Apple Pay, een vernieuwde en verbeterde hartslagmeter en een batterij die maar om de twee dagen moet worden opgeladen. Bekijk hier de Apple Watch Series 4.

(lees verder onder de foto)

6 Apple watch
rv Apple watch

Samsung Galaxy Watch (€ 279,95)

Ook Samsungs smartwatches worden beter. Deze opvolger van de Galaxy Gear S3 is compatibel met besturingssystemen Android en iOS. Het laat zich bedienen met een slimme roterende rand en heeft ook een ingebouwde gps en een verbeterde hartslagsensor. De batterij houdt het - afhankelijk van de intensiteit van je gebruik - soms tot 3 dagen uit. Bekijk hier de Samsung Galaxy Watch.

(lees verder onder de foto)

6 Samsung Galaxy Watch
rv Samsung Galaxy Watch

Garmin Forerunner 645 Music (€ 460,62)

Het Amerikaanse Garmin verdiende eerst veel geld met losstaande gps-toestellen, maar vond zichzelf ondertussen opnieuw uit als een sterke speler op de smartwatchmarkt. Bij Garmin ligt de focus wel heel erg op intensief sportief gebruik, waardoor het bij overtuigde sporters een populair merk is. Deze Forerunner 645 Music heeft bijvoorbeeld een handige link met Spotify: je kan er muziek op downloaden voor offline gebruik en hem vervolgens koppelen aan je oortjes, waardoor je je smartphone tijdens het lopen of fietsen gewoon thuis kan laten. De Garmin Forerunner 645 Music houdt verder ook relevante data bij voor wie hem gebruikt tijdens het zwemmen en zelfs golfen. Bekijk hier de Garmin Forerunner 645 Music.

(lees verder onder de foto)

6 Garmin Forerunner 645 Music
rv Garmin Forerunner 645 Music

Huawei Watch GT (€ 199,99)

Het Chinese Huawei heeft nog steeds zijn Watch 2 in de rekken liggen, maar de Huawei Watch GT is een soort luxeversie daarvan. Met onder meer een amoled-scherm, dat een van de beste op de hele smartwatchmarkt is. Helemaal straf is dat het toestel een batterijduur van twee weken belooft, terwijl er toch ook een energieslurpende gps inzit. Hoe dat kan? De gps wordt met een slim systeempje automatisch uitgeschakeld wanneer hij niet nodig is. Bekijk hier de Huawei Watch GT.

(lees verder onder de foto)

6 Huawei Watch GT
rv Huawei Watch GT

Fossil Q Explorist HR (€ 279,00)

Een merk dat in onze contreien wat minder bekend is: Fossil, de favoriet van modemerken als Michael Kors, Tag Heuer en Diesel.  De Fossil Q Explorist HR, het recentste product dat de Amerikaanse fabrikant onder het eigen merk uitbrengt, blinkt dan ook uit in elegantie. Het heeft de look en feel van een ‘gewoon’ horloge uit de duurdere prijscategorie. Maar vergis je niet: het is wel degelijk een voortreffelijke smartwatch, met dank aan de handig bedienbare knoppen, de waterdichtheid, en de krachtige hardware, waaronder een ingebouwde gps en een hartslagsensor. Bekijk hier de Fossil Q Explorist HR.

Tip: Vergelijk hier de prijzen van de best beoordeelde smartwatches.

(lees verder onder de foto)

6 Fossil Q Explorist HR
rv Fossil Q Explorist HR

Lees ook:

Waarom de hele technologiesector plots zo inzit met jouw gezondheid

Fitter worden in 2019: deze gadgets helpen écht

Samsung geeft oudere Gear 3- en Gear Sport-smartwatch stevige software-update

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Vernimmen

    Heb sinds een jaar een fitbitt ionic en beweeg meer dan vroeger ook de luie dagen , wat ik ook bewonder aan dit merk dat ze als hij stuk is binnen de 2 jaar je gratis een andere krijgt . Dan heb je toch een zekere geruststelling over de toch niet goedkope aankoop .

  • Joan Lute

    Wij hebben beiden een Huawei watch GT en eerlijk gezegd is het scherm, tracking, notificaties enz enz prachtig. Met continue hartslagmonitor en push halen wij 12 dagen met één oplading. Deze watch werkt ook perfect met andere toestellen want mijn Galaxy A50 is volledig ondersteund via de Huawei health app

Lees meer