6 Samsung Q900R
Samsung Samsung Q900R

Dit zijn de vijf beste tv’s van het moment

Het begin van het najaar is voor veel mensen het uitgelezen moment om een nieuwe tv aan te schaffen. We doken even in onze recente reviews en kwamen tot deze top 5.

Panasonic GZ950 (€ 1.899)

De Panasonic GZ950 is een schitterende oled-tv (oled staat voor Organic Light-Emitting Diodes: lichtgevende organische deeltjes in de beeldplaat) met een zeer nauwkeurige beeldweergave. Het geluid is prima en de mogelijkheid om een subwoofer aan te sluiten voor diepere bassen is een prettige extra. De televisie kan alle High Dynamic Range-formaten aan voor het breedste kleurenpalet. Het smart-gedeelte draait op Panasonics eigen ‘My home Screen 4'. Uniek is het dubbele CI+-slot, waardoor verschillende zenders tegelijk gedecodeerd kunnen worden. Gamers zullen de snelle reactietijd kunnen waarderen. Het ontbreken van Digital Theatre System-audio, de belangrijkste standaard voor surroundgeluid, is dan weer een duidelijk minpunt. Bekijk hier de Panasonic GZ950.

TipBekijk hier de best beoordeelde oled-tv’s van het moment. (4* en meer)

(lees verder onder de foto)

6 Panasonic GZW954
Panasonic Panasonic GZW954

Philips 903 (€ 1.695)

De Philips 903 is een oled-tv met luidsprekers van het Britse topmerk Bowers & Wilkins. Op de allerbelangrijkste punten scoort deze tv sowieso heel goed: de beeldkwaliteit is fantastisch, het geluid bijna ongeëvenaard. Minpunten zijn er ook. Zo is de reactiesnelheid van deze tv wel aan de lage kant en de functies van twee afstandsbedieningen hadden we liever in één enkele verenigd gezien. Ook is het jammer dat er geen ondersteuning is voor de Dolby Vision-standaard voor High Dynamic Range. Bekijk hier de Philips 903.

(lees verder onder de foto)

6 Philips 903
Philips Philips 903

Sony AG9 (€ 2.499)

Deze AG9 is het topmodel met oled van Sony. Dat staat voor strak design, uitstekende beeldkwaliteit en een uniek audiosysteem, waarbij het geluid daadwerkelijk uit het scherm komt. De tv draait op Android TV van Google, waardoor die handige Chromecast-functionaliteit is ingebouwd. Eigenlijk zijn er aan het hele toestel amper minpunten, behalve dan de prijs: in vergelijking met andere oled-tv’s valt deze toch behoorlijk duur uit. Bekijk hier de Sony AG9.

(lees verder onder de foto)

6 Sony AG9
Sony Sony AG9

LG C9 (€ 1.649)

LG’s C9 is een absolute top-tv voor fijnproevers die kwaliteit in huis willen. Superieure beeldkwaliteit met een enorm groot contrast, goede kijkhoeken en een zeer nauwkeurige beeldweergave. Bovendien is het geluid bovengemiddeld goed, met mooie stereo en een prima weergave van de lage tonen. Een snelle reactietijd, de mogelijkheid om via een hdmi 2.1-kabel beelden met 120 beelden per seconde weer te geven en de ondersteuning van variabele beeldverversingsratio’s maken de C9 trouwens ook voor gamers een uitstekende keuze. Bekijk hier de LG C9.

(lees verder onder de foto)

6 LG C9
LG LG C9

Samsung Q900R (€ 2.887)

Ook de Samsung Q900R heeft geweldige beeldkwaliteit; dit is trouwens een van de eerste televisies met 8k-beeld. 8k-resolutie is viermaal zo scherp als 4k, omdat een 8k beeld uit 7.680 x 4.320 pixels bestaat. Dat zet natuurlijk al een standaard, maar besef wel dat er nog niet veel te bekijken valt in 8k - enkel als je fotografeert met een heel dure camera, is zo’n 8k-scherm al heel interessant. Volgens Samsung verbetert 4k-beeld wel door de 8k-‘upscaling’ - een techniek waarbij op basis van artificiële intelligentie extra pixels aan het beeld worden toegevoegd. De 4k-beelden zien er weliswaar heel mooi uit, maar wij zien wel nog geen spectaculair verschil met het beeld van een 4k-tv met vergelijkbare afmetingen en specificaties. Bekijk hier de Samsung Q900R.

TipVergelijk hier prijzen van de best scorende televisies.

(lees verder onder de foto)

6 Samsung Q900R
Tweakers Samsung Q900R
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

4 voordelen van een gebogen televisiescherm

Met deze televisie haal je een bioscoop in huis

Review - LG C8 hdr-oled-tv - Niet goedkoop, wel een goede koop

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques Heirman

    Ik een Oled tv van Philips 3 maanden in gebruik, nog nooit zo een prachtig beeld Gezien in al zijn facetten, en het geluid is ook zeer goed...en dan Kunnen we beter Zwijgen over tv programma’s want dat heeft met de kwaliteit van deze toestellen Niets te maken.

  • Richard Tolenaars

    Ik heb nu 4 jaar een LG groot scherm en is een uitstekende TV. Ik kijk enkel sport en Netflix documentaires want ik heb geen TV om reclame te kijken en daarom mag het voor mij best wat kosten.

Lees meer