iPhone 11 van Apple in een refurbished winkel. Beeld ter illustratie.
EPA iPhone 11 van Apple in een refurbished winkel. Beeld ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

Een zo goed als nieuwe iPhone voor 450 euro: zo wordt een smartphone ‘refurbished’ en hier moet je op letten als je zo’n toestel koopt

De markt voor refurbished smartphones, waarbij een tweedehands smartphone weer zo goed als nieuw verkocht wordt, is groeiende. Zeker sinds er een keurmerk voor refurbished elektronica in het leven is geroepen. Maar wat is het verschil tussen refurbished en ‘gewoon’ tweedehands en waar moet je als consument rekening mee houden als je zo’n gsm aanschaft? “Het is inmiddels absurd om meer dan 1.000 euro neer te tellen voor een smartphone.” 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Proost

    Refurbished kopen is allesbehalve de miserie van een ander overnemen! Schitterend initiatief en hopelijk zien veel jongeren in dat je géén 1000 euro moet uitgeven voor een goed toestel, anderzijds een toonbeeld voor een verkwistende maatschappij! Idem dito voor laptops.

  • Carolus Vif

    Geert waarom koop je elke 2 jaar een ander als het oude nog werkt ?? om ermee uit te pakken dat je de nieuwste hebt ?? wat een verspilling

Lees meer