Elon Musk.
REUTERS Elon Musk.

Elon Musk wil menselijk brein koppelen aan computers

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft zijn nieuwe start-up Neuralink toegelicht. Neuralink werkt aan technologie die in menselijke hersenen kunnen ingeplant worden.

Een maand geleden raakte bekend dat de Tesla-CEO het brein was achter Neuralink, maar toen wilde Musk nog geen verdere commentaar kwijt.

Zware hersenletsels
In een interview met de website Wait But Why vertelt hij nu dat hij met Neuralink een product op de markt wil brengen dat hulp moet bieden aan mensen met een zwaar hersenletsel. De technologie zou binnen vier jaar gebruiksklaar zijn.

Tred houden met AI
In een later stadium wil Neuralink ook draadloze hardware ontwikkelen en implementeren in het menselijke brein zodat gezonde mensen en computers met elkaar kunnen communiceren. "Dat is nodig als we als mensheid het tempo van kunstmatige intelligentie willen bijhouden", zei Musk op een conferentie vorig jaar.

Musk schat dat die hardware binnen een tiental jaar beschikbaar zal zijn. Alles zal afhangen van de regelgeving door de overheid en hoe goed het project presteert bij mensen met een hersenletsel.

7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Zoek Een leven

    Ja sven groot gelyk. Ze hebbe geld roem olie goud enz enz, maar nu wille ze controle over de mensheid

  • didjee2 Blanke

    En dat komt van de persoon die denkt dat artificiële intelligentie de mensheid zal overnemen ...