Facebook schort pre-installatie van zijn apps op Huawei-telefoons op

De applicaties van Facebook zullen niet meer vooraf geïnstalleerd worden op de nieuwe telefoontoestellen van de Chinese groep Huawei, zo heeft het Amerikaanse sociale netwerk laten weten. Huawei wordt in het handelsconflict tussen Peking en Washington door Amerikaanse sancties geviseerd in naam van de nationale veiligheid.

De huidige eigenaars van een Huawei-smartphone met deze apps (Facebook, WhatsApp, Instagram) kunnen die blijven gebruiken en updaten, bevestigde de groep aan AFP.

Facebook is de officiële teksten van de Amerikaanse autoriteiten aan het bestuderen en maatregelen aan het nemen “om zich ernaar te schikken”, preciseerde een woordvoerster. Het sociale netwerk verschaft geen technologie meer aan Huawei waarmee de Chinese groep de apps vooraf kan installeren.

Net als veel andere populaire applicaties wordt Facebook vooraf geïnstalleerd op de smartphones, wat een technologische samenwerking met de Chinese groep veronderstelt. De Amerikaanse regering heeft het delen van technologie tussen Chinese en Amerikaanse groepen echter verboden, met een waterval van gevolgen voor de hele technologische sector. 

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bart Janssens

    Inderdaad, dat je nu voor Android of iOS gaat is je vrije keuze. Maar laat onze Chinese vrienden aub nog een beetje waar ze zijn.

  • Pierre Decauwers

    Ja Huawei wordt interessanter? De Chinezen kijken mee, net zoals de Amerikanen. Zijn jullie zo naïef. Trouwens met een Nokia of een andere pure Android heb je al die vervelende zoons ook niet.

Lees meer