6
Unsplash

Goede én betaalbare smartwatches: dit zijn onze aanraders

Bij de aankoop van een smartwatch kun je echt al gek doen: nu ook de luxemerken modellen op de markt brengen, lopen de prijzen soms op tot 1.000 euro. Gelukkig zijn er ook goede smartwatches te vinden aan relatief normale prijzen. We gingen op zoek naar de beste onder de 200 euro

Samsung Galaxy Watch Active (€ 178)

Twee jaar geleden leek de hype rond de smartwatches ineens helemaal voorbij, maar dat hield Samsung niet tegen om toen toch de Galaxy Watch te lanceren. De Active-versie, die eerder dit jaar verscheen, focust op sport- en fitnessgebruik. Het horloge houdt dus onder meer je hartslag, stappen, stressniveau en slaap bij, en meet ook je work-outs, hardloop- en zwemtrainingen. Dankzij de ingebouwde muziekspeler kan je je smartphone thuislaten als je een rondje gaat joggen in het park. Klein minpuntje volgens veel gebruikers: bij intensief gebruik moet je hem vrij vaak opladen. Bekijk hier de Samsung Galaxy Watch Active

Vergelijk hier de beste smartwatches onder 200 euro

(lees verder onder de foto)

6 De Galaxy Watch Active.
Samsung De Galaxy Watch Active.

Amazfit GTR (€ 145)

De Amazfit GTR (van Xiaomi-partner Huami) is een voorlopig nog iets minder bekende smartwatch, met een amoledscherm (amoled staat voor Active-Matrix Organic Light Emitting Diode-technologie, een mobiele versie van de ondertussen overbekende oledschermen, nvdr) en een waterdichte behuizing die tot 50 meter duiken toelaat. De batterijduur is - toch volgens de fabrikant - spectaculair: bij normaal gebruik zou je horloge tot 24 dagen zonder een lading kunnen. Verder zijn er de traditionele specificaties, zoals hartslagmeting, en kan je oproepen en berichten ontvangen. Het design is duidelijk zo opgevat dat je er ook gewoon mee over straat kunt. Bekijk hier de Amazfit GTR.

Lees ook: Waarom iedereen nu met een smartwatch aan de pols rondloopt

(lees verder onder de foto)

6 De Amazfit GTR
Xiaomi De Amazfit GTR

Fossil Sport Gen 4S (€ 159)

Fossil was een van de smartwatches-pioniers. In het budgetsegment scoren ze momenteel sterk met deze Sport Gen 4S, die op Wear OS draait (de officiële Androidversie voor smartwatches). Voor een budgetmodel krijg je nog behoorlijke uitgebreide trackingfuncties. Hij meet dus onder andere afstand, calorieverbranding, hartslag, slaap, snelheid, stappen... Minpunten volgens gebruikers zijn het nogal dun uitgevallen bandje en dat die fijne knopjes zich moeilijker laten bedienen met zweetvingers. Bekijk hier de Fossil Sport Gen 4S.

(lees verder onder de foto)

6 De Fossil Sport Gen 4S
Fossil De Fossil Sport Gen 4S

Polar Ignite (€ 189,95)

Ook het Finse Polar is een absolute pionier in sportwearables; hun draadloze hartslagmeter zou nog steeds de meest gebruikte in Europa zijn. Voor hun premium sporthorloge, de Polar Vantage V Titan, betaal je momenteel meer dan 500 euro, voor een meer basic fitnesshorloge als de Ignite schommelt die prijs net onder de 200 euro. Naast de klassieke functies (activiteitsmeting, stappen en calorieën), geeft de Ignite via de bijhorende app ook inzicht in je algemene gezondheid. Bekijk hier de Polar Ignite.

(lees verder onder de foto)

6 De Polar Ignite RVS.
Polar De Polar Ignite RVS.

Huawei Watch GT (€ 130)

Samen met de Mate 20 stelde Huawei eind vorig jaar ook de nieuwe Huawei Watch GT voor. De belangrijkste troeven zijn het mooie amoledscherm en de uitstekende batterijduur. Ook hier vind je de klassieke functies terug, maar interessant om te weten is wel dat de Watch GT op het eigen besturingssysteem van Huawei draait, wat dan weer implicaties heeft voor de apps die je wel/niet kan gebruiken. In die zin noemen veel gebruikers deze Watch GT ook een als smartwatch vermomde fitnesstracker, want je kan bijvoorbeeld wel meldingen ontvangen en dus lezen, maar zelf geen berichten beantwoorden. Bekijk hier de Huawei Watch GT.

(lees verder onder de foto)

6 De 'Elegant'-versie van de Huawei Watch GT.
Huawei De 'Elegant'-versie van de Huawei Watch GT.

Lees ook:

Pine64 kondigt 25 dollar kostende smartwatch aan

Dit zijn de beste activity trackers voor jouw sport

Smartwatch, activity tracker of smartband: zo kies je de beste wearable

12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jens Vranckx

    de vraag is, is dat wel nodig?

  • Patrick Feremans

    Kospet prime 4G +/- 130€ , 3Gb/36Gb, dual camera, android sturing sim kaart houder, groot scherm, batterij 1260mha, werkt zoals een smartphone enz

Lees meer