AFP

Google eist importverbod op iPhone, iPad en Mac

Google zet een nieuwe aanval in op Apple, en eist bij de Amerikaanse Internationale Handelscommissie een importverbod op iPhones, iPads én Macs via dochterbedrijf Motorola Mobility. Volgens Motorola pleegt Apple inbreuk op zijn patenten met onder meer de stemherkenningssoftware Siri, zo meldt Motorola aan persbureau Bloomberg.

In totaal schermt Google met zeven patenten, onder andere over e-mailmeldingen en videospelers op mobiele apparaten. Motorola heeft naar eigen zeggen geprobeerd een licentiedeal te sluiten met Apple, maar tevergeefs.

"We zouden graag een schikking treffen wat betreft deze patentzaken, maar Apples onwil om een licentieovereenkomst te bereiken laat ons geen andere keuze dan ons en de innovaties van onze ontwikkelaars te verdedigen", stelt Motorola. Het bedrijf eist daarom nu een importverbod op alle apparaten die een van de gepatenteerde technieken gebruiken.

Andere zaak
De fabrikant maakte eerder een patentzaak tegen Apple aanhangig bij de Commissie. In die zaak komt op 24 augustus een definitieve uitspraak, nadat de rechter eerder oordeelde dat Apple inbreuk maakte op een van vier patenten die Motorola naar voren bracht. Ook hierbij heeft Motorola een importverbod geëist.

Het is voor het eerst dat Google gebruikmaakt van de grote patentenportfolio van Motorola, nadat de internetgigant het bedrijf vorig jaar kocht om zijn positie in diverse patentzaken te versterken.


Lees meer