BELGA

Google lanceert Android Pay in België

Google en BNP Paribas Fortis lanceren Android Pay in België. Zowat 250.000 Android-gebruikers met een kredietkaart van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank kunnen vanaf vandaag met hun mobiele telefoon contactloos betalingen uitvoeren.

Voorlopig is de app enkel beschikbaar voor de zowat 250.000 Android-gebruikers met een kredietkaart van BNP Paribas Fortis, Fintro en Hello Bank. Tegen eind mei zouden ook 750.000 klanten met een debetkaart van een van deze banken gebruik kunnen maken van de dienst.

België is momenteel het vierde land in Europa waar Android Pay wordt uitgerold. Vandaag zijn volgens beide partners in ons land al meer dan 85.000 betaalterminals uitgerust met de nodige technologie. Grote partners zijn onder meer Carrefour, Mediamarkt en Quick.

Om contactloos te betalen met Android Pay moeten de gebruikers eerst de app downloaden in de Google Play Store. Daarna kunnen ze via een vereenvoudigde authenticatieprocedure per sms hun kredietkaarten in de app registreren en hun betaalparameters instellen.

Bedragen onder de 25 euro worden betaald door de smartphone tegen de betaalterminal te houden. Boven dat bedrag moet de mobiele telefoon eerst worden ontgrendeld. Aan de app zijn geen bijkomende kosten verbonden.

Niet onverwacht

Helemaal onverwacht is de aankondiging over de lancering van Android Pay niet. Het nieuws lekte eerder al uit via een tweet van de bank. Google gaf intussen te kennen naast BNP Paribas Fortis ook met andere partners te willen werken om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Zo zit onder meer al een samenwerking met KBC in de pijplijn. Overigens zullen in de mobiele portefeuille niet enkel betaalkaarten, maar bijvoorbeeld ook klantenkaarten kunnen worden opgeslagen.

6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Anonymous

    Het lijkt mij gevaarlijk. Wat met sniffing? Ik weet niet hoe het ongeveer werkt maar zelfs met encryptie kan je die gegevens achterhalen bij de handshake.

  • Anonymous

    Gevaarlijke evolutie. Ik doe er niet aan mee.