3 Slimme stofzuigers vertonen veel kwetsbaarheden.
Unsplash Slimme stofzuigers vertonen veel kwetsbaarheden.

Exclusief voor abonnees

Het ideale achterpoortje voor hackers: uw slimme toestellen zijn zo lek als een zeef

Slim deurslot, slimme lamp of slimme robotstofzuiger? Het zijn de ideale achterpoortjes voor hackers. Dat blijkt opnieuw uit een onderzoek van Test Aankoop, dat verbonden toestellen controleerde op cyberveiligheid.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Het is heel slim als je geen slimme toestellen in huis haalt. Overigens is Amerikaanse of Europese rommel doorgaans nog meer rommel dan de Chinese merken. De grootse en goedkoopste in China geproduceerde rommel krijgt een Europees of Amerikaans label en een prijs die 10 keer hoger ligt. De Chinezen zijn wel zo slim om het beste voor te behouden voor een eigen Chinees label.

  • Yvan Lissens

    Ergens wel goed dat er een organisatie is die op de veiligheid hamert, maar verwacht niet dat goedkope Chinese rommel ooit veilig zal worden op het IoT. Mijn robotstofzuiger is enkel op mijn eigen netwerk bereikbaar, ik zou niet weten waarom ik de stofzuiger buitenshuis zou moeten kunnen bedienen. Het ding draait dagelijks mooi zijn programma af.

Lees meer