AP

Huawei krijgt tik in België door Amerikaanse ban

Huawei zag in ons land sinds mei zijn marktaandeel met ruim een kwart dalen door de Amerikaanse ban op de Chinese smartphoneproducent. Dat schrijft De Tijd.

In mei begonnen berichten te circuleren dat Google de nieuwe toestellen van Huawei geen toegang meer zou geven tot onder meer Google Maps en Android. Test-Aankoop raadde toen aan de aankoop van een Huawei-toestel even uit te stellen. Nu meldt de marktonderzoeker GfK dat het marktaandeel van Huawei bij ons gedaald is van zowat 20 tot minder dan 15 procent. Exacte percentages geeft GfK niet, noch absolute verkoopcijfers.

Het Chinese bedrijf wenst zelf niet te reageren op de cijfers.

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Vroeger werden die dingen hier gemaakt bij ons, maar ze moesten zo nodig onze technologie versassen naar China, poen rapen je weet wel. Nu zitten al die mensen die in die bedrijven goed werk hadden aan de dop of het OCMW en voor de kinderen is hun toekomst verlap aan de lage loon landen.Mensen gaan nooit iets leren, nooit.

  • Abdel Nasser

    China heeft helemaal geen technologische voorsprong. Ze kopiëren gewoon de westerse technologie en maken dit goedkoper door subsidies van de overheid. Kijk naar de autoindustrie. Westerse bedrijven opkopen en plots een sprong maken met hun eigen merken.

Lees meer