Je emoties uitdrukken in spraakberichten? Dat doe je met deze nieuwe app

Appdesigner Tom Galle heeft vandaag een nieuwigheidje op de wereld losgelaten. Mood Chat voorziet een muzikaal moodboard waarmee je je gevoelens in spraakberichten extra in de verf kan zetten.

Tom Galle, een Vlaming die drie jaar geleden naar New York verhuisde, creëerde samen met IT-specialist Bert Vermeire de nieuwe app.  

iPhonegebruikers kunnen met Mood Chat een sfeertje naar keuze toevoegen aan hun spraakberichten. Met meer dan 70 verschillende geluiden is er een soundtrack voor elke boodschap: van vrolijk, romantisch of vastberaden tot droevig of rustgevend.  

In een grappig filmpje illustreert Galle waarvoor Mood Chat zoal handig kan zijn. Iemand uitnodigen voor een date, een avondje 'chillen' of doen alsof je ergens helemaal anders bent, bijvoorbeeld.

De app is verkrijgbaar in de App Store.

3 Tom Galle met zijn MacBookselfiestick.
Photo News Tom Galle met zijn MacBookselfiestick.

Geen stunt

In tegenstelling tot veel eerdere verwezenlijkingen van Galle gaat het hier niet om een persiflage.

De appdesigner zit nochtans niet verlegen om een stunt. Vorig jaar kwam hij nog in het nieuws met zijn website calltrump.today: een rondje Trump-pesten. Bezoekers van de website kunnen er berichten voor Trump achterlaten. Die worden doorgetelefoneerd naar mensen uit de omgeving van de Amerikaanse presidentskandidaat en voorgelezen door een computerstem.

3
Calltrump.today

Eerder dit jaar richtte hij in Manhattan de "Netflix and Chill"-kamer in die via AirBnB wordt verhuurd. Daarmee steekt Galle de draak met de 'Netflix and Chill'-meme die populair is op het internet. Daarnaast lanceerde hij ook nog de 'MacBookselfiestick' en zijn app 'Sad Tweets' doorzoekt je Twitterprofiel op je minst populaire tweets: de tragiek daarvan wordt in de verf gezet met een trage inzoombeweging en een treurig muziekje.

3 Galle verhuurt in Manhattan de 'Netflix and Chill'-kamer via AirBnB.
AirBnB Galle verhuurt in Manhattan de 'Netflix and Chill'-kamer via AirBnB.

Lees meer