2
ANP XTRA

Kan je binnenkort ook dit soort berichtjes via Whatsapp sturen?

Whatsapp - de populaire berichtenapp - is aan het experimenteren met een nieuwe functie 'Status'. Je zou hiermee emoji's op foto's en video's kunnen plakken, ook zou je kleurrijke doodles kunnen maken op de beelden en de inhoud verdwijnt onherroepelijk na 24 uur. Klinkt bekend? Ja, het wordt haast een exacte kopie van Snapchat Stories.

De testversie van 'Status' werd vrijdag gespot door de techwebsite BGR India, die schrijft dat 'Status' enkel beschikbaar is voor betatesters van de app. In die test is de nieuwe functie een apart kanaal, naast chats en gesprekken. Hiermee kun je vluchtige en visuele inhoud met vrienden delen. Net zoals bij Snapchat Stories kan een gebruiker een foto of een video delen in het kanaal en je krijgt heel wat tools om de inhoud op te smukken. Je kan wat tekenen in felle kleurtjes of een emoji toevoegen. In de caption kan je de ontvanger wat extra informatie geven. Via een verzendknop kan je de 'Status' versturen met je Whatsapp-contacten.

Een gebruiker kan de 'Status' niet deleten nadat je die gedeeld hebt, ook kan je de houdbaarheid ervan niet verlengen. Gebruikers kunnen wel kiezen wie de beelden te zien krijgt.

Concurrentie met Snapchat
Snapchat heeft Stories drie jaar geleden gelanceerd en de functie was meteen erg populair bij gebruikers. Sinds april 2016 worden elke dag 10 miljard filmpjes via Stories bekeken. Dat is waarom nu ook Instagram Stories bestaat, ook Facebook zou aan een gelijkaardige functie werken in Facebook Messenger.

2 Snapchat begon drie jaar geleden met Stories en de functie is intussen immens populair.
REUTERS Snapchat begon drie jaar geleden met Stories en de functie is intussen immens populair.

Lees meer