6 Een goed gemaakte koffie met melkschuim is een klein kunstwerkje. Met welke machines maak je ze?
Shutterstock Een goed gemaakte koffie met melkschuim is een klein kunstwerkje. Met welke machines maak je ze?

Koffiemachines met capsules: dit zijn de beste

Niets is zo makkelijk om snel en zonder veel gedoe een tas koffie te zetten dan een koffiemachine met capsules. We gingen op zoek naar de best aangeschreven toestellen van het moment.

Sage Creatista Plus Black Truffel (€ 499)

Caffè americano, lungo, cappuccino, espresso, ristretto of gewoon warme melk: voor een paar honderd euro heb je tegenwoordig een machine in huis die je het hele spectrum van de plaatselijke koffiebar levert. Dit Nespresso-toestel van het Australisch-Britse merk Sage heeft een opwarmingstijd van amper drie seconden, acht textuurniveaus en elf melktemperatuurstanden. De koffie zet je onder een pompdruk van 19 bar. Voor een toestel van meer dan 400 euro mag je natuurlijk ook wel iets verwachten op vlak van design, en daarin stelt Sage niet teleur. Bekijk hier de Sage Creatista Plus Black Truffel.

(lees verder onder de foto)

6 Sage Creatista Plus Black Truffel
Sage Sage Creatista Plus Black Truffel

Krups CitiZ (€ 132)

Deze Nespresso-machine van het Duitse merk Krups is een eerder compact beestje. Perfect voor kleine keukens dus. Hij heeft wel de kracht om espresso’s en lungo’s - in twee kopgroottes - te zetten onder een druk van 19 bar. Het toestel warmt ook binnen de 25 seconden op. Belangrijk om te weten: dit toestel heeft geen melkopschuimer, en maakt dus enkel ‘pure’ koffie. Bekijk hier de Krups CitiZ.

(lees verder onder de foto)

6 Krups CitiZ
Krups Krups CitiZ

De’Longhi Lattisima Touch (€ 214)

Een overzicht van koffiemachines zonder een Italiaans merk te vermelden? Heiligschennis! Het Italiaanse De’Longhi is een favoriet onder wannabe barista’s, die sowieso een apparaat mét melkopschuimer willen.  De Lattisima Touch heeft een uitneembaar melkreservoir - je kan de melk dus ook gewoon in je koelkast bewaren - en de geïntegreerde melkopschuimer zorgt ervoor dat je zelf de textuur van het melkschuim kan instellen. Bekijk hier de De’Longhi Lattisima Touch.

(lees verder onder de foto)

6 De’Longhi Lattisima Touch
De'Longhi De’Longhi Lattisima Touch

Smeg ECF01PBEU (€ 328)

Nog een Italiaanse designklassieker die je terugvindt in menige keuken: Smeg, hier in pastelblauw. Ideaal aan dit toestel is dat je de keuze krijgt: je kan versgemalen koffie gebruiken óf koffiepads, als je bijvoorbeeld eens erg gehaast bent. De watertemperatuur kan je zelf aanpassen, en er is een stoompijp om melk mee op te schuimen. Extra handig is dat het toestel je zelf vertelt wanneer het een schoonmaakbeurt vandoen heeft. Bekijk hier de Smeg ECF01PBEU.

(lees verder onder de foto)

6 Smeg ECF01PBEU
Smeg Smeg ECF01PBEU

Severin Espresa Plus (€ 156,58)

Het Duitse merk Severin is misschien een minder klinkende naam als Smeg of De’Longhi, maar toch is deze ‘Espresa Plus' een erg interessant toestel voor wie vaak espresso drinkt. Het heeft een geïntegreerde drukmeter en een filterzeefhouder voor zowel gemalen koffie als zogeheten ESE-pads. Een thermoblokverwarmingssysteem levert je een espresso met een perfecte temperatuur op, en voor melkschuimhoudende producten is er een apart melkreservoir. Bekijk hier de Severin Espresa Plus.

Vergelijk hier de beste koffiemachines met capsules

(lees verder onder de foto)

6 Severin Espresa Plus
Severin Severin Espresa Plus

Lees ook:

Dit zijn de drie beste e-readers van het moment

Droogkast kopen? Dit is onze top 3

Apple iPhone SE (2020) - een prima smartphone voor een prima prijs

Lees meer