6 Onderweg met de laptop? Niet te 'zwaar', liefst. Of toch niet wat het gewicht betreft.
Unsplash Onderweg met de laptop? Niet te 'zwaar', liefst. Of toch niet wat het gewicht betreft.

Lichte en toch zeer performante laptops: dit zijn onze aanraders

Wie vaak buitenshuis werkt, zeult liefst geen al te zware laptop mee. Licht moet uiteraard niet gelijk staan aan slecht, en dus gingen we op zoek naar vijf laptops met een ideale balans tussen gewicht, kwaliteit en kracht.

Asus ZenBook 14 (€ 899)

De Zenbook 14 valt op door de bijzonder compacte behuizing, met dank aan de smalle schermranden. De laptop weegt iets meer dan 1 kilogram, is snel en heeft ook een stevig chassis, dat grotendeels van metaal is gemaakt. Ook van de accuduur zijn we onder de indruk: 11 uur tijdens browsen en 14 uur tijdens het kijken naar video. Bekijk hier de Asus ZenBook 14.

(lees verder onder de foto)

6 De Asus ZenBook 14.
Asus De Asus ZenBook 14.

Huawei MateBook 13 (€ 999)

De Matebook 13 onderscheidt zich vooral van de anderen door de beeldverhouding van 3:2 en de resolutie van 2160 x 1440 pixels. Het scherm heeft een prima helderheid, al had het beter gekalibreerd mogen zijn. De accuduur is ook een minpunt: je kan er dan wel 13 uur video op kijken, maar 7,5 uur browsen is echt niets om over naar huis te schrijven. Pluspunten vinden we de hardware en de stevige behuizing. Bekijk hier de Huawei MateBook 13.

Lees ookDit zijn de beste laptops onder 500 euro

(lees verder onder de foto)

6 De Huawei Mate 13.
Huawei De Huawei Mate 13.

Acer Swift 5 Pro (€ 952,06)

De Swift 5 imponeert met zijn lichte behuizing. Het is geen opvallend dun model en daarom is er niet beknibbeld op de aansluitmogelijkheden. Het 14"-scherm (35,56 cm) is glanzend afgewerkt; dat kan storende reflecties opleveren. Anderzijds gaat het wel om een touchscreen met een hoog contrast. Allemaal samen zorgt dat toch voor een krachtige lichtgewicht laptop in deze prijsklasse. Bekijk hier de Acer Swift 5 Pro.

(lees verder onder de foto)

6 De Swift 5 Pro.
Acer De Swift 5 Pro.

MSI PS42 (€ 1.079)

De MSI PS42 biedt voor duizend euro wat meer grafische kracht dan andere Thin&Light-machines, dankzij zijn MX150-grafische chip. De rest van de hardware is wel wat karig uitgevoerd, met bijvoorbeeld een goedkope draadloze netwerkkaart. Het scherm is goed gekalibreerd en de solid state drive, waarop digitaal gegevens bewaard worden, werkt vlot. Bekijk hier de MSI PS42.

(lees verder onder de foto)

6 Zelfs gamepc-maker MSI heeft een Thin&Light-model.
MSI Zelfs gamepc-maker MSI heeft een Thin&Light-model.

Apple MacBook Air (€ 1.199)

De MacBook Air heeft een metamorfose ondergaan. Nieuw is dat ie nu een echt goed Retina-scherm kreeg, dat toch geen te grote negatieve invloed uitoefent op de accuduur - 10,5 uur tijdens browsen is nog steeds oké. Minder aangenaam: het toetsenbord heeft nu net zo weinig travel (mate waarin ingedrukt kan worden) als de andere MacBooks. En de processor is echt niet veel sneller dan zijn voorganger uit 2015. Bekijk hier de Apple MacBook Air.

Tip: Vergelijk hier de goedkoopste prijzen van alle laptops met een gewicht van maximum 1kg.

(lees verder onder de foto)

6 Editie 2018 van Apples MacBook Air.
Apple Editie 2018 van Apples MacBook Air.

Lees ook:

Review - Asus Zenbook 13: compact, stevig en betrouwbare reisgenoot

Deze uitstekende laptops zijn momenteel zeer in trek

5 redenen waarom een desktop soms beter is dan een laptop

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Thomas De Lighbuer

    Jef, Niet alles gaat om hardware alleen. Door de steengoede software is een Macbook minstens even snel als een ander met de helft aan specs. Die perfecte samenhang tussen hardware en software heeft zijn prijs. Maar ook zijn degelijkheid bewezen. Een Mac van 10j oud is nog even goed als toen hij nieuw was. Dat bewijs de restwaarde van die toestellen. Een 5j oude windows laptop is na 7j niets meer waard. Een Mac is in die tijd nog meer als de helft waard. eerst ervaring, dan pas oordelen.

  • Jef Smit

    Ik heb net eens opgezocht op wat die macbook draait. Je moet wel echt oerdom zijn om zoveel te betalen voor zo een slechte hardware. Dat is een fiat met een ferrari logo kopen aan de prijs van een Ferrari.

Lees meer