3
Shutterstock

Met deze gadgets hou je je kroost een hele kerstvakantie zoet

De feestdagen betekenen ook: de kinderen overdag in huis en het soort weer dat niet altijd uitnodigt tot buiten spelen. Met de volgende elektronische speeltjes kan je ze toch uren zoet houden. 

Tablet

Kindvriendelijke gadget nummer één is de tablet. Op dat veelzijdig toestel kunnen ze naar Netflix of YouTube kijken, gamen en surfen. Perfect om hen in de handen te stoppen wanneer het een beetje te druk in huis wordt: de komende uren hoor je ze gegarandeerd niet meer. Over schermtijd kan je naar believen afspraken maken.

Chromebook

Als je al wat oudere kinderen hebt, zijn ze misschien aan een veelzijdiger toestel toe. Chromebooks geven hen een paar extra mogelijkheden: het zijn in essentie volwaardige laptops, maar dan wel met een vereenvoudigd besturingssysteem dat gericht is op internetgebruik.

Retroconsole

Gameconsoles zijn prijzig: je bent al snel een paar honderden euro’s kwijt. Veel ouders geven hun kroost dan ook niet ‘zomaar’ een nieuwe console cadeau; er moeten vaak keuzes gemaakt worden (Nintento, Wii of Playstation) en er moet vaak op wat langere termijn voor gespaard worden. Een gouden middenweg is de recente rage van de mini-retroconsoles. Leuke extra is dat je zelf ook nog eens de games uit je jeugdjaren opnieuw kan spelen. Zopas kwam er een miniversie van de eerste PlayStation uit, maar er is ook een mini-Commodore 64 op de markt, en miniatuurversies van de Nintendo NES en Super NES.

TIP: Wel al een console in huis? Bekijk hier de best beoordeelde games aan de scherpste prijzen.

(lees verder onder de foto)

3 De PlayStation Classic.
Sony PlayStation De PlayStation Classic.

Pokéball Plus (met Pokémon Let’s Go Pikachu)

Bezitters van een Nintendo Switch-console kunnen hun kroost gek genoeg misschien toch nog buitenshuis krijgen, ondanks het hondenweer. Bij de nieuwe Pokémon-game Let’s Go Pikachu! of Let’s Go Evee! (de mannelijke/vrouwelijke variant) zit namelijk een Pokéball Plus-accessoire. Die kan in de game worden gebruikt als controller, zodat ze nieuwe monstertjes kunnen vangen met een eenvoudige werpbeweging. Maar ze kunnen hem ook koppelen aan de Pokémon Go!-app op hun smartphone, zodat ze met een echte Pokéball op nieuwe monstertjes kunnen gaan jagen in de tuin of het dichtstbijzijnde park. Die vangsten blijven vervolgens opgeslagen in de bal en kunnen weer worden losgelaten in de Pokémon Let’s Go-game op de Switch.

(lees verder onder de foto)

3 De Pokéball Plus.
Nintendo De Pokéball Plus.

Drone

Sta je erop dat je kinderen ondanks de lage temperaturen toch af en toe een frisse neus halen? Geen beter trucje om ze buiten te krijgen dan ze een drone cadeau te doen. Een semiprofessionele drone kost al snel meer dan 1.000 euro, maar er zijn ook simpele instapmodellen voor minder dan 100 euro.

Tip: Vergelijk hier de prijzen van andere toffe gadgets voor jong en oud.

Lees ook:

Red Dead Redemption 2: was dit de allermooiste game van 2018?

Deze televisietoestellen maakten het meest indruk in 2018

Dit zijn de beste blockbustergames van het jaar

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marleen leleu

    En dan zeggen dat de kinderen niet veel bewegen laat ze gewoon buiten spelen of naar bos gaan, wandeling aan zee Ze zitten al een heel schooljaar op de banken Goed gekleed buiten spelen ze hebben daar zo deugd van

  • Jurgen Van Den Bergh

    Als je een drone koopt voor minder dan 100 euro dan kun je dat geld evengoed in de vuilbak gooien. Niet alles hoeft duur te zijn om goed te zijn, maar in het geval van een drone wel.

Lees meer