2 De Surface Duo, een uitklapbare mobiele telefoon van Microsoft die bestaat uit twee schermen.
AP De Surface Duo, een uitklapbare mobiele telefoon van Microsoft die bestaat uit twee schermen.

Microsoft onthult uitklapbare smartphone met twee schermen

Microsoft heeft voor het eerst in jaren weer een nieuwe mobiele telefoon aangekondigd. Het gaat om de Surface Duo, een uitklapbare telefoon die bestaat uit twee schermen. Die moet voor het einde van volgend jaar in de winkels liggen.

Kenners zien in de aankondiging een belangrijke stap van Microsoft. Topman Satya Nadella besloot in 2016 nog om Microsoft terug te trekken uit de markt voor mobiele telefoons. Vervolgens zei het techbedrijf herhaaldelijk alleen nog een terugkeer naar die markt te overwegen als het echt met iets nieuws kan komen.

Wat de telefoon precies allemaal kan, is nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de Surface Duo op besturingssysteem Android van rivaal Google zal draaien. 

2 De Surface Neo-laptop kan als een soort boek geopend worden.
AP De Surface Neo-laptop kan als een soort boek geopend worden.

Microsoft heeft tegelijk nog meer nieuwe producten aangekondigd, waaronder een nieuwe Surface Neo-laptop. Die heeft ook twee schermen en kan net als de nieuwe smartphone als een soort boek geopend worden.

Bekijk ook: Uitgetest: de eerste plooibare smartphone

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Claude Brol

    Niets waard, publicitaire stunt zonder meet

  • TIM DE CROES

    haha , eerst de windowsphone gebruikers in de steek laten en stoppen met ondersteuning te geven , en nu verwachten dat mensen geiinteresseerd zijn in hun nieuwe telefoon ?? hoelang houden ze het nu uit ?

Lees meer