2 Samsung Galaxy Watch Active 2.
Samsung Samsung Galaxy Watch Active 2.

Nieuwe smartwatch van Samsung komt in september uit

Samsung komt met een nieuwe versie van zijn wearable Galaxy Watch Active. Het nieuwe model brengt de draairing voor bediening terug, al gaat het nu om touchbediening in plaats van een fysieke ring.

Samsung maakt 40mm- en 44mm-versies van de Samsung Galaxy Watch Active 2. De nieuwe versies verschijnen slechts een half jaar nadat Samsung het eerste exemplaar op de markt bracht. Bij de oorspronkelijke Galaxy Watch Active haalde de fabrikant de bediening met een ring rondom het uurwerk weg. Nu komt die functionaliteit dus terug.

De slimme horloges hebben een oledscherm met een resolutie van 360x360 pixels. Het scherm van het 44mm-model meet 1,4 inch, terwijl het iets kleinere scherm van de 40mm-versie afklokt op 1,2 inch. Beide schermen zijn afgerond en voorzien van Gorilla Glass-bescherming. De horloges zijn draadloos te laden.

Hartslagsensor

De horloges draaien op Samsungs Tizen-besturingssysteem. Ze worden voorzien van 768 MB ram en 4 GB opslagruimte, en zijn uitgerust met bluetooth 5.0, wifi en nfc-functionaliteit. Met dat laatste kan je bijvoorbeeld ook contactloos betalen. In de Galaxy Wear Active 2 zit verder een hartslagsensor en de horloges zijn waterdicht volgens de ip68-rating. De smartwatches zijn compatibel met Android 5.0 of iOS 9.0.

Voor de 40mm-versie in aluminium betaal je vanaf 299 euro, terwijl een uitvoering in roestvrij staal minstens 399 euro kost. De 44mm-versies kosten respectievelijk 319 en 419 euro in uitvoeringen van aluminium en roestvrij staal. 

2 Samsung Galaxy Watch Active 2.
Samsung Samsung Galaxy Watch Active 2.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Joost Stroobants

    Na mijn ervaring met de Gear S3 van Samsung, komt er geen device van Samsung meer in huis. Wat een lage kwaliteit (moederbord) en abominabele customer service. Apple is dan wel duurder, maar helpt je wel verder

  • Yovanni Rochus

    Smartwatches zijn overbodig. Alle functionaliteiten zijn terug te vinden op je smartphone zelf met behulp van verschillende apps, bv. Google Fit. Enkel het bijhouden van de hartslag ontbreekt.

Lees meer