rv

Nu officieel: LG maakt vouwbare smartphone

Een topman van LG bevestigt dat de technologiereus werkt aan een vouwbare smartphone. Bij een dergelijk apparaat gaat het niet om twee schermen die tegen elkaar klappen - die toestellen bestaan al lang - maar om één enkel flexibel scherm. 

LG-topman Hwang Jeong-hwan zei tijdens de presentatie van de V40 ThinQ-smartphone dat het belangrijk is dat LG's eerste vouwbare smartphone klanten een meerwaarde moet bieden. Daarbij zou de drang om eerste te zijn een kleinere rol spelen, meldt nieuwsagentschap Yonhap. Met andere woorden: naar een geplande lanceerdatum hebben we het raden.

Samsung bevestigde al eerder dat een vouwbare smartphone op komst is. Het is echter niet duidelijk hoe de smartphones er precies zullen uitzien, en of alleen het scherm vouwbaar is of de hele behuizing. LG heeft enkele jaren geleden wel een patentaanvraag ingediend voor een vouwbare smartphone.

5G

Behalve met een vouwbare smartphone komt LG volgend jaar ook met zijn eerste telefoon met 5G-ondersteuning. Omdat 5G-netwerken nog niet actief zijn in de Benelux, zal die vermoedelijk niet hier uitkomen.

In de Verenigde Staten brengt Sprint het LG-toestel uit. Een topvrouw van de provider zei onlangs dat het toestel een herkenbaar ontwerp krijgt, zodat iedereen op straat meteen kan zien dat het gaat om de eerste telefoon met 5G.

Tip: Lees het artikel over de vouwbare smartphone van LG op Tweakers.be

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    En ga je daarmee dan goedkoper kunnen bellen ??

Lees meer