OnePlus 2 ruim twee miljoen keer gereserveerd

Een week nadat OnePlus aankondigde met een nieuwe Android-telefoon te komen, de OnePlus 2, is het toestel al door ruim twee miljoen mensen gereserveerd. Dat maakte het Chinese bedrijf bekend via Twitter.

"Bedankt voor jullie steun", schreef het bedrijf verder. Op de website van OnePlus hebben zich volgens BGR momenteel 2.365.887 geïnteresseerden geregistreerd die hopen op een uitnodiging waarmee ze de nieuwe smartphone kunnen kopen. Andere manieren om een uitnodiging te bemachtigen is via gebruikers van de OnePlus 1, via wedstrijden op sociale media of via eBay. Overgebleven uitnodigingen worden verloot onder de mensen met een reservering.

De OnePlus 2 is iets dunner dan zijn voorganger en beschikt over een scherm van 5,5 inch, dual SIM, 64 GB opslagruimte en 4 GB aan werkgeheugen. Verder is er een camera van 13 megapixel en een tweede camera van 5 megapixel aan de voorkant. Ook is het de eerste smartphone die is uitgerust met een usb-c poort. Usb-c is de nieuwe standaard voor usb-ingangen. Voordelen zijn onder andere de hogere snelheid waarmee gegevens kunnen worden overgezet en de kortere oplaadtijden.

Uitnodigingen worden vanaf 11 augustus verstuurd naar kopers in de Verenigde Staten, Europa, Canada, India en China. De telefoon gaat 389 dollar (350 euro) kosten. Later komt er een iets goedkopere versie uit van 329 dollar (297 euro) met 16 GB opslagruimte en 3 GB aan werkgeheugen. De OnePlus One, die ruim een jaar geleden op dezelfde manier werd gelanceerd, is sinds april zonder uitnodiging te koop.

Lees meer