6
Unsplash

Op zoek naar een laptop met krachtige batterij? Dit zijn onze aanraders

Ben je vaak een hele dag op pad? Dan heb je een laptop nodig die het eventjes zonder stroomtoevoer kan uitzingen. Deze vijf modellen hebben een sterke batterij. 

Asus ZenBook 15 (€ 1.099)

Met zijn 73 Wh-batterij (de Wh staat voor ‘wattuur’, hij gebruikt dus 73 watt per uur gebruik) heeft de ZenBook 15 een relatief krachtige accu. Bij browsen en video kijken haal je bij een gemiddelde schermhelderheid ruim elf uur. Zet je de schermhelderheid hoger, of belast je de hardware zwaarder dan de relatief lichte browse- of videotest, dan kom je lager uit. Voor het opladen van de accu van nul naar honderd procent ben je ongeveer twee en een half uur kwijt. Dat is vrij gemiddeld, maar Asus heeft dan ook geen snellaadtechniek ingebouwd. Bekijk hier de Asus ZenBook 15.

(lees verder onder de foto)

6 De Asus ZenBook 15.
Asus De Asus ZenBook 15.

HP Spectre x360 (€ 1.765,39)

De HP Spectre x360 heeft een hoge schermresolutie: bij laptops van dat soort is de accuduur vaak een lastig punt. Hoe meer pixels, des te meer er van de grafische chip wordt gevraagd om aan ze te sturen en over het algemeen moet de backlight ook harder werken om alle subpixels van licht te voorzien. Desondanks komt de Spectre op een accuduur uit die behoorlijk goed is voor een laptop met 4k-scherm. Bekijk hier de HP Spectre x360.

(lees verder onder de foto)

6 De Spectre x360.
HP De Spectre x360.

Apple MacBook Pro 2018 (€ 2.549,99)

De recentste versie van Apple’s MacBook Pro heeft een grotere accucapaciteit dan zijn voorganger: het gaat van 76 Wh naar bijna 84 Wh. Dat komt omdat de nieuwe ddr4-geheugenchips wat minder zuinig zijn dan de oude. Die extra kracht volstaat om de energiehonger van het werkgeheugen te compenseren: browsen gaat meer dan elf uur lang met een volle accu, net als video afspelen in hoge definitie. Bekijk hier de Apple MacBook Pro 2018.

(lees verder onder de foto)

6 De recentste MacBook Pro.
Apple De recentste MacBook Pro.

ThinkPad X1 Extreme (€ 2.781,79)

Lenovo’s ThinkPad X1-model heeft altijd al stevig gescoord wat accuduur betreft, en de Extreme-versie countert de energievraag van het 4k-display en de zwaardere processor met een ware krachtpatser van een batterij. Met zijn 80 Wh aan batterijkracht gaat hij, afhankelijk van wat je ermee doet, tot vijftien uur mee. Bekijk hier de ThinkPad X1 Extreme.

(lees verder onder de foto)

6 De X1 Extreme.
Lenovo De X1 Extreme.

Dell XPS 15 (€ 2.406,69)

Dell’s twee-in-één-pc XPS 15 heeft een accu die onder de motorkap behoorlijk wat ruimte opslokt. De capaciteit is 75Wh, wat redelijk groot is voor een laptop van 15,6 inch (39,62 cm). Doe je het rustig aan, zoals bij browsen of videokijken, dan blijkt de accuduur bijzonder goed te zijn en uit te komen op meer dan elf uur. Bij zwaarder werk kom je op 4 uur, maar we merken daarbij op dat je relatief weinig inlevert op prestaties. Bekijk hier de Dell XPS 15.

TipVergelijk hier de prijzen van alle laptops met een krachtige batterij.

(lees verder onder de foto)

6 Dell's XPS 15-'convertible'.
Dell Dell's XPS 15-'convertible'.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

HP Spectre Folio - Dure digitale schrijfmap

Goede Bluetooth-oortjes nodig? Dit zijn onze tips

Deze uitstekende laptops zijn momenteel zeer in trek

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dieter Lanckman

    Koop zeker geen HP. Dat zijn echt prullen.

  • Mathieu Vandelook

    Net een BTO besteld besteld voor €900. Bevat een i7 met 6 cores, 1050GTX, 16GB ram en een 970 evo plus. Ik moet as usual weer eens goed lachen met bovenstaande voorstellen.

Lees meer