Op het nieuwe platform, dat qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix lijkt, staan ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment.
Proximus Pickx Op het nieuwe platform, dat qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix lijkt, staan ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment.

Proximus lanceert vernieuwd tv-platform Pickx

Proximus steekt zijn tv-aanbod in een nieuw jasje en geeft het ook een nieuwe naam: Proximus Pickx. Zowel op tv, op de website als in de app wil Proximus zijn klanten beter wegwijs maken in het grote aanbod.

Op het nieuwe platform, dat qua lay-out sterk op streamingdienst Netflix lijkt, staan ook nieuwsberichten over onder meer tv, sport, muziek en entertainment. Proximus stelt er ook aanbevolen programma's voor op basis van eerder kijkgedrag en klanten kunnen er hun opnames plannen en bekijken.

Tegelijk kondigt Proximus aan dat het over enkele maanden een nieuwe decoder voor digitale televisie zal uitrollen bij zijn klanten. Die zal draaien op Android P, het besturingssysteem van Google. Dat is een technologische primeur in Europa, zegt het bedrijf.

De decoder zal externe apps zoals Netflix, Youtube en Spotify kunnen draaien en klanten zullen er ook games op kunnen spelen via de cloud. Er zit voorts een Chromecast ingebouwd, waarmee content van een tablet of smartphone gemakkelijk op de tv getoond kan worden, en de decoder kan met de stem bestuurd worden.

Gerichte advertenties
Proximus had ook nieuws voor adverteerders: het start met gerichte advertenties op zijn 1,5 miljoen tv-decoders. ‘Smart Ads’ laat toe om bestaande reclame te vervangen door andere, die beter afgestemd is op de interesses van de consumenten. Volgens Leroy lopen gesprekken met alle mediapartners en heeft tot nu toe niemand geweigerd. “Het is een positief model voor iedereen”, luidt het. Consumenten die geen gerichte reclame willen, kunnen dat uitschakelen.

Via De Tijd lekte uit dat Proximus ondertussen ook werkt aan een ‘data alliantie’, een samenwerking van Belgische mediagroepen rond gepersonaliseerde reclame. Leroy ziet dat als een alternatief voor Facebook en Google. Ze roept de lokale spelers op om samen kijkers en adverteerders bij lokale cultuur en media te houden. “We moeten de opportuniteiten grijpen”, stelde ze.

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guido De Beukelaer

    @Gino Denil: Bij mij worden al jaren producten waar reclame voor gemaakt wordt niet meer in huis gehaald.

  • Gino Denil

    Dat die reclamejongens dat nog altijd niet begrepen hebben. Een firma die mijn film of sportwedstrijd ongevraagd komt verpesten met reclame wordt geschrapt in mijn boodschappenlijstje. Meer burgers moesten dat doen. Zo geraken we van die reclame af.

Lees meer