6
Sega / ATGames

Pure nostalgie: deze gadgets brengen je terug naar je kindertijd

Platenspelers, Segaconsoles, instantcamera's, radio's en diskdrives: tientallen jaren geleden waren ze 'state of the art', vandaag lijken ze eerder in een museum thuis te horen. Maar een paar van die producten doorstonden moeiteloos de tand des tijds, en staan tot vandaag nog - al dan niet in zwaar aangepaste vorm - in het winkelrek.

Platenspeler: Denon DP 300F (€ 225)

Haal die vinylcollectie die je nog op zolder hebt staan maar snel naar beneden, want vinyl is de afgelopen tien jaar weer onwaarschijnlijk hip geworden. Niets meer in huis om ze mee af te spelen? Voor een tweehonderdtal euro heb je deze 'evergreen' onder de moderne platenspelers.

6
Denon

Gameconsole: Sega Ultimate Portable Game Player (€ 50)

De Nintendo Classic Mini is hopeloos uitverkocht, maar gelukkig is de concurrent - die bij velen niet minder warme kindertijdherinneringen zal oproepen - nog steeds op de markt. Deze miniversie van de Sega Mega Drive-console bevat tachtig games, waaronder kleppers als 'Sonic the Hedgehog' en 'Mortal Kombat II'.

6
Sega / ATGames

Instantcamera: Polaroid Snap Touch (€ 129)

De Amerikaanse koning der instantcamera's forceert geregeld nog een comeback, en deed dat eind vorig jaar nog met een nieuw model. De Snap Touch is een vrij gewone compactcamera met een 13 megapixel-sensor, die hd-video kan opnemen en dingen opslaat op een MicroSD-kaartje. Maar hij drukt de beelden ook - zoals dat hoort voor een Polaroid - af op glanzend fotopapier.

Lees ook: De zeven beste smartphones van het moment

6
Polaroid

Retroradio: Medion Life (€ 90)

Zeker, er staat DAB+ op, de huidige digitale variant van de klassieke radioband. Hij heeft ook een digitaal cijferdisplay, verbindt zich met andere apparaten via Bluetooth, en de stereospeakers zijn van een kwaliteit die je twintig, dertig jaar geleden niet vond in een apparaat dat 90 euro kost. Maar de grenenhouten behuizing rond deze radio van het Duitse Medion katapulteert je zo de jaren 80 in.

6
Medion

Floppydiskdrive: Freecom (€ 28)

Heb je nog oude liefdesbrieven of andere gewichtige of gevoelige documenten uit je jeugd in digitaal formaat staan? De kans is groot dat die opgeslagen staan op zo'n antieke 3,5"-floppydiskette. Maar hier is het goede nieuws: er worden nog gewoon diskdrives in de winkel verkocht, zoals deze van Freecom. Gewoon in de usb-poort stoppen, en je bent klaar voor je schattenjacht.


Kijk op Tweakers.net voor meer nieuws, reviews en achtergrondverhalen over de nieuwste technologie.


Meer technologienieuws op Tweakers:
SpaceX begint in 2019 met lancering van duizenden internetsatellieten
Microsoft wil smartphone maken die nieuwe categorie creëert
Directeur OnePlus plaatst eerste teaser voor volgende smartphone

6
Freecom

Lees meer