De Samsung Galaxy Fold.
AP De Samsung Galaxy Fold.

Reviewers staan versteld: vouwbare telefoon van Samsung al na twee dagen kapot

De eerste exemplaren van de Samsung Galaxy Fold zijn deze week aangekomen bij journalisten, bloggers en andere reviewers. Enkelen van hen rapporteren nu al problemen. Het scherm van hun toestel heeft het na twee dagen begeven, zo blijkt. Samsung zegt de problemen te zullen onderzoeken, maar heeft er ook al een verklaring voor.

De Samsung Galaxy Fold is nog niet beschikbaar voor het brede publiek, maar kwam al wel in handen van verschillende nieuwsmedia. Zij kunnen het eerst aan de slag met de telefoon om een review te schrijven. Journalisten van The Verge, CNBC en Bloomberg melden echter dat hun toestel het al liet afweten.

Volgens Dieter Bohn, journalist bij The Verge, zou er zich een bubbel hebben gevormd in de vouw van de Galaxy Fold, waarna een permanente witte lijn het scherm ontsierde. Hij ervoer het probleem al na twee dagen.

Het toestel van Mark Gurman van Bloomberg is er nog erger aan toe. De helft van zijn scherm reageert niet meer. Hij zegt dat het euvel mogelijk te wijten is aan een beschermend laagje dat hij verwijderde.

Elk testtoestel is namelijk voorzien van een soort doorzichtige folie op het scherm, zo legt hij uit. Volgens Samsung mag het laagje niet verwijderd worden, maar blijkbaar gaf het bedrijf die waarschuwing niet aan iedereen mee.

“Ik verwijderde het, niet wetende dat dat niet mocht (consumenten zullen dat ook niet weten)”, schrijft Gurman onder zijn originele tweet. Hij meent dat dat bijdroeg aan het probleem.

YouTuber Marques Brownlee laat weten dat hij hetzelfde meemaakte met zijn testtoestel. Hij deelde een foto waarop het laagje een klein stukje is losgetrokken. “Ik geraakte zo ver tot het display tilt sloeg en zwart werd”, klinkt het.

Maar ook CNBC-journalist Steve Kovach kampt met een gelijkaardig probleem. Hij zou het laagje niet hebben verwijderd en meldt eveneens dat zijn scherm na één dag naar de vaantjes is.

Andere media, zoals Business Insider en PCMag, laten weten dat hun testtoestel voorlopig nog wel naar behoren werkt. 

“Niet-definitieve versie”

Samsung heeft inmiddels gereageerd op de problemen. Volgens de Zuid-Koreaanse smartphonemaker zou het probleem in sommige gevallen wel degelijk veroorzaakt worden door het verwijderen van het beschermlaagje. “Het verwijderen kan schade veroorzaken. We zullen ervoor zorgen dat die informatie duidelijk is voor onze klanten”, zegt het bedrijf.

Daarnaast  zouden sommige journalisten een niet-definitieve versie van het apparaat gekregen hebben. De software daarvan zou nog niet op punt hebben gestaan.

Hoe dan ook is het defect geen goede reclame voor Samsung. De Galaxy Fold zou normaal 
vanaf 3 mei al in de rekken moeten liggen en krijgt een prijskaartje van maar liefst 2.020 euro mee. In België is Proximus de enige lokale speler die het toestel gedurende de eerste twee maanden mag verkopen. Daarnaast kan je terecht bij de officiële verkoopkanalen van Samsung, waaronder de webshop en de Samsung Experience Store in Brussel.

95 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Steven Colpaert

    Hahaha wat ne zever!ik heb al bijna 3 jaar mijn smartphone ne samsung j5 niks van problemen mee!zolang die goed werkt doe ik die niet weg!ik ben gene snob die wil pronken met het nieuwste modelleke!

  • Gino Denil

    Als je er 2000 kan aan uitgeven dan kan je toch elke maand een nieuwe kopen. Dan moet dat toch niet langer mee gaan. Toch niet in de wegwerpsamenleving.

Lees meer