AFP

Samsung "beledigd" door patentzaak Apple

Een topbestuurder van technologiebedrijf Samsung heeft gisteren in een getuigenis laten weten diep beledigd te zijn door de octrooiclaim van Apple. Justin Denison, de strategisch directeur, was door Apple opgeroepen om te worden gehoord in de rechtszaak over octrooigeschillen tussen Apple en Samsung in Californië.

Apple beschuldigt het Zuid-Koreaanse bedrijf ervan de iPhone en iPad te hebben nagemaakt. Volgens Denison deed het bedrijf echter niets anders dan concurreren met andere partijen in de markt.

Het bewijsmateriaal dat Apple inbracht, bevatte een interne e-mail van Samsung. Daarin schrijft een ontwerper dat het bedrijf zich op de markt had laten overvallen door Apple's iPhone, waarvan het design vergeleken met het product van Samsung 'werkelijk een verschil is van hemel en aarde'.

Design is alles
Design is essentieel om te kunnen concurreren, aldus de ontwerper, die in de e-mail ook opmerkt dat Samsung zich tot dan toe had laten leiden door de producten van de Finse concurrent Nokia.

De datum van de e-mail was niet duidelijk, maar de elektronische boodschap verwees naar Samsung Omnia. Dat mobieltje werd in 2008 in de Verenigde Staten op de markt gebracht.

Lees meer