ANP XTRA

Samsung brengt eigen digitale assistent naar Galaxy S8

Samsung wil de slimme digitale assistent Viv verwerken in zijn aankomende Galaxy S8. Het bedrijf wil dat de assistent op termijn ook werkt met zijn huishoudelijke apparaten en wearables. Ook zouden ontwikkelaars 'zelf diensten kunnen toevoegen' aan de assistent.

De digitale Assistent, die Viv heet, wordt het product van Viv Labs, een bedrijf dat Samsung in oktober over heeft genomen. Viv Labs is dan weer opgezet door een medeoprichter van Apples Siri-afdeling. Samsung zegt onder meer dat de assistent slimmer wordt naarmate ontwikkelaars meer diensten eraan toevoegen.

Met de zet gaat Samsung de concurrentie aan met bedrijven als Google, Microsoft en Apple, die ieder hun eigen digitale assistenten hebben in de vorm van respectievelijk Assistant, Cortana en Siri. De bedrijven concurreren met elkaar om wie er het eerst een assistent weet te ontwikkelen die het met de hand bedienen van een smartphone min of meer overbodig maakt.

Samsung moet extra gas geven om het verlies te compenseren dat de Galaxy Note 7 heeft opgeleverd. Het vlaggenschiptoestel had de neiging om in brand te vliegen, wat uiteindelijk leidde tot een terugroepactie van ieder toestel wereldwijd. Daardoor maakte het Zuid-Koreaanse bedrijf in het afgelopen kwartaal 96 procent minder winst dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Desalniettemin gaat de Note-productlijn niet met pensioen.

De Galaxy S8 komt, als de releasedata van de voorgaande modellen enige indicatie zijn, in februari of maart van 2017 op de markt.

Tweakers.net stelt technologie op de proef. Kijk op de technologiesite voor meer nieuws, reviews en prijsvergelijkingen.

Lees meer