3 De AirPods van Apple. Zijn ze beter dan de concurrerende Galaxy Buds?
De AirPods van Apple. Zijn ze beter dan de concurrerende Galaxy Buds?

Samsung Galaxy Buds of Apple AirPods: welke oortjes zijn de beste?

Bluetooth-oortjes vind je tegenwoordig in alle maten en kleuren, maar vooral de klassenbakken van Apple en Samsung zijn het populairst bij de consumenten. Tijd om ze eens goed met elkaar te vergelijken. 

Samsung Galaxy Buds (€ 150)

Wat meteen opvalt aan de Galaxy Buds is de uitstekende audiokwaliteit en de toch wel erg lange batterijduur (tot wel zes uur). Handig is ook die case die meteen ook als draadloze oplader dienstdoet, en de meerdere meegeleverde opzetbare oorstukjes. De Galaxy Buds laten ook interactie toe: door een enkele keer of twee keren op de oortjes te tikken kun je het afspelen van muziek starten of stopzetten, of telefoonoproepen aannemen of beëindigen. De Galaxy Buds zijn geschikt voor alle Androidtoestellen (dus ook die van concurrerende merken als Huawei), maar ze werken natuurlijk het soepelst samen met de software van Samsungproducten. Minpunten? De bas kan volgens veel gebruikers beter en er is ook geen snelladen voorzien. Bekijk hier de Samsung Galaxy Buds.

Lees ook: Op zoek naar sublieme sound? Dit zijn de beste Bluetooth-oortjes

(lees verder onder de foto)

3 Samsung - De Galaxy Buds
Samsung Samsung - De Galaxy Buds

AirPods (€ 226)

In 2016 gooide Apple eens goed de knuppel in het spreekwoordelijke hoenderhok, door een smartphone op de markt te brengen zonder audio-uitgang. Dat impliceerde dan meteen dat je geen ‘bedrade’ audio meer op je smartphone kon aansluiten en dat alles via bluetooth moest. Dat leidde - en leidt! - tot enorm vel discussie onder audiofielen en lang niet alle fabrikanten volgden de piste die Apple toen uitzette. Neveneffect van het hele verhaal is dat dit natuurlijk wel voor een boost in de verkoop van bluetooth-oortjes zorgde, vooral dan de AirPods van Apple zelf. 

De nieuwe AirPods, die net op de markt kwamen, zijn dan ook een stel zeer lekker klinkende oordoppen. Opgelet: veel mensen vinden ze comfortabel, maar er zijn ook best wel veel gebruikers die rapporteren dat ze echt niet goed passen. De echte audiofielen zullen ook beamen dat je voor dat geld modellen vindt bij de concurrentie die beter overeind blijven in een lawaaierige omgeving en op een betere batterijduur kunnen terugvallen. Anderzijds zijn de AirPods toch een zelden geziene voortreffelijke combinatie van geluid, comfort en gebruiksgemak. Bekijk hier de AirPods.

Tip: Vergelijk hier de goedkoopste prijzen van de best beoordeelde Bluetooth-oortjes.

(lees verder onder de foto)

3 De AirPods van Apple
Tweakers De AirPods van Apple

Lees ook:

Noisecancelling koptelefoons: vijf topmodellen getest

Dit zijn de beste bluetoothspeakers onder de 200 euro

Apple AirPods Review - Nog steeds goed, maar geen grote verbetering

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric De landtsheer

    ik blijf bij over ear

  • Roel Mick

    De Samdsung Airbuds zitten veel beter in het oor, met hun zachte bekleding. Die Airpods zijn echt lelijk en je ziet er uit als een clown met halve plastieken stokken die uit uw oor hangen

Lees meer