Samsung geeft ons eerste blik op Galaxy S6

Samsung heeft voor het eerst de nieuwe Galaxy S6 laten zien. We moeten het wel slechts doen met de zijkant. Maar de teaser bevestigt enkele geruchten over het ontwerp alvast.

De Zuid-Koreaanse firma plaatste een korte teaser op Twitter. Op het einde tonen ze de zijkant van hun nieuwste flagship. Het ziet er wel naar uit dat Samsung afstapt van de uitstekende camera zoals op de S5. Langs de afgebeelde zijkant zijn ook geen hardwareknoppen te zien om het scherm te ontgrendelen of het volume te regelen.

Metalen behuizing
In tegenstelling tot zijn voorgangers krijgt de Samsung S5 waarschijnlijk een metalen behuizingen. Het design zal dus meer premium aanvoelen en zal meer inzetten op het materiaal zoals Apple met iPhone doet. Het toestel wordt ook iets dunner. Van 8,1 naar 6,9 milimeter. Niet gek veel dus.

QHD
Vraag is natuurlijk of Samsung een QHD (Quad High Defenition) of een standaard HD-scherm zal gebruiken. Zo'n QHD - dat eigenlijk moeilijk te onderscheiden is met het blote oog van een gewoon HD-scherm - verbruikt enorm veel van je batterij. Het scherm zelf zou rond de 5-inch groot zijn.

Op 1 maart stelt Samsung de Galaxy S6 voor op de World Mobile Conference in Barcelona.

Lees meer