5 Tijd voor een nieuwe tv? Hier zijn vier prijsbrekers.
LG Electronics Tijd voor een nieuwe tv? Hier zijn vier prijsbrekers.

Sla je slag: deze televisies zijn net in prijs gedaald

Een gloednieuw tv-toestel is zelden goedkoop, dat weten we allemaal. Maar er is wel een handige manier om toch een goede koop te doen én de prijs (een klein beetje) te drukken. Toestellen die vorig jaar al op de markt kwamen, zal je in sommige winkels af en toe scherp in de prijs zien dalen. Dit zijn de vier grootste prijsdalers* van het moment.

LG OLED E8: van € 1.399 naar € 1.249

Het Koreaanse LG zorgde het afgelopen jaar voor een ware doorbraak van oled (Organic Light Emitting Diode)-technologie in zijn tv-schermen, maar een van zijn toppers van vorig jaar staat ondertussen voor een enorm interessante prijs in het rek. De 55-inch-versie (met 140 centimeter doorsnee) van zijn E8-model schittert met zijn luxe afwerking en zijn prima geluid. En natuurlijk laat hij zien waarvoor oled staat: een onnavolgbare weergave van zwart. Nadeel: die voet staat niet heel erg stevig. Bekijk hier de LG OLED E8.

(lees verder onder de foto)

5 LG OLED E8
LG Electronics LG OLED E8

Sony KD-49XF: van € 599 naar € 549

Een trapje lager in zowel de schermdiagonaal (49 inch, 124 centimeter doorsnee) is deze relatief democratische 4k-tv van Sony. Je hebt natuurlijk geen oled-scherm voor die prijs, maar wel een klassieke lcd (Liquid Crystal Display). Toch: prima beeld binnen deze prijscategorie. Dit toestel gebruikt ook Android als Smart TV-besturingssysteem, zodat hij vlot samenwerkt met je Androidsmartphone. Bekijk hier de Sony KD-49XF.

(lees verder onder de foto)

5 Sony KD-49XF
Sony Sony KD-49XF

Philips 55PUS8503: van € 899 naar € 849

Deze 55-incher van Philips gooide vorig jaar hoge ogen en kan nog steeds goed mee. Ook hier krijg je 4k-beeld, maar geen oled (dus wel een klassieke lcd). Troef is wel dat je er Ambilight bij krijgt - de gloed die op de muur achter je Philips tv wordt geprojecteerd. Een prima instaptoestel dus, en met 50 euro van de prijs geschaafd nog interessanter. Bekijk hier de Philips 55PUS8503.

(lees verder onder de foto)

5 Philips 55PUS8503
Philips Philips 55PUS8503

Samsung UE55NU7021: van € 499 naar € 468

Wanneer je een 4k-tv zoekt die zo diep mogelijk onder de 500 euro gaat, kom je bij deze van Samsung uit. Hij had bij zijn lancering al een deftige prijs, en sommige winkels schaven daar nu nog 20 euro extra af. Het is een klassieke lcd-tv, net als de twee iets duurdere modellen hierboven, maar je krijgt er bijvoorbeeld geen ‘local dimming’ op: de zwartwaarden worden ook via een omweg niet donkerder gemaakt. Goed voor het studentenkot, maar de zware tv-liefhebber zal hier wel wat op aan te merken hebben. Bekijk hier de Samsung UE55NU7021.

Bekijk hier nog meer tv’s met verscherpte prijzen.

* Prijzen zoals geafficheerd in de Pricewatch van tweakers.net op 18 juni 2019.

(lees verder onder de foto)

5 Samsung UE55NU7021
Samsung Samsung UE55NU7021

Lees ook:

Vijf redenen om over te schakelen naar een oled-tv

Sony AG9-oled: met deze tv haal je een bioscoop in huis

Dit zijn de beste bluetooth oortjes

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mieke Vhuyst

    Groot gelijk Patrick, ik heb al veel spijt dat ik niet een beetje extra heb betaald voor een Panasonic. Enfin, een beetje, een vergelijkbaar model kostte wel vlot het dubbel maar dan nog. Het was het waard geweest, LG is rotzooi. Foutmeldingen, haperende afstandsbediening, uitvallen,... Elke dag wel iets, 1,5 jaar jong!

  • sven collier

    Die lg koste een jaar geleden wel meer dan 3000 euro, beeld is super

Lees meer