Nokia 2.2
Tweakers Nokia 2.2

Smartphone Nokia 2.2 stunt met een prijs van amper 100 euro

Niet iedereen vindt het nodig om honderden euro’s uit te geven aan een nieuwe smartphone. Als je simpelweg wil kunnen bellen, mailen en appen, heb je niet noodzakelijk ook een fraai design, meerdere camera’s en een snelle chip nodig, toch? Dat hebben ze bij Nokia héél goed begrepen, getuige hun nieuwe Nokia 2.2, die op de markt komt voor 99 euro. 

De Nokia 2.2 heeft een simpel en praktisch en naar huidige maatstaven ook een onderscheidend ontwerp, net omdat het de huidige designconventies links laat liggen. Het toestel heeft een relatief klein scherm van 5,7 inch  (14.47cm), dat een relatief groot deel van het toestel beslaat: 79 procent van de voorkant wordt ingenomen door het scherm.

Ook aan knoppen en aansluitingen heeft de Nokia 2.2 geen gebrek. Boven en onder zitten twee aansluitpoorten: boven een koptelefoonaansluiting, die je op steeds meer ‘betere’ modellen moet missen, onderaan een eveneens klassieke mini-usb-opening. Bekijk hier de Nokia 2.2.

Ongelukkige keuzes

Het camerasysteem van de Nokia 2.2 is de simpelheid zelve. Aan de achterzijde bevindt zich één camera van 13 mexapixel, samen met een flitser. De selfiecamera aan de voorzijde van de telefoon is beduidend minder van kwaliteit: 5 megapixel. Video opnemen gaat met zowel frontcamera als hoofdcamera. De telefoon stabiliseert de beelden wel niet automatisch.

Als je maar 100 euro uitgeeft aan je smartphone, snap je vast wel dat je geen wonderprestaties moet verwachten. De Nokia 2.2 zijn systeemprestaties zijn dan ook mager, de camera is weinig indrukwekkend, het display idem dito, de accuduur is nogal wisselend. Nokia heeft bovendien een paar keuzes gemaakt die minder gelukkig zijn. Zo is de kleurweergave van het scherm standaard onnodig slecht, het opslaggeheugen al te traag en heeft het toestel wel heel weinig geheugen.

Stevig en handig

Maar, ondanks die basale specificaties en de kleine schoonheidsfoutjes heeft deze Nokia 2.2 wel degelijk ook sterke en zelfs redelijk unieke eigenschappen. Hoewel de behuizing weinig luxueus aanvoelt, is het toestel stevig. Het plastic achterkantje zal niet snel barsten, zoals bij een glazen toestel - en mocht hij toch nog stukgaan, dan kun je hem in een wip vervangen. 

Fijn is ook de verwisselbare accu. Dat onderdeel verslijt over het algemeen sneller dan de rest van de smartphone, maar is bij de meeste concurrenten niet (eenvoudig) te vervangen. Belangrijk pluspunt voor de Nokia 2.2 is verder de aanwezigheid van Android One, met zijn ‘schone’ interface en belofte van lange versie- en beveiligingsupdates. In dit segment kun je vaak eerder het tegenovergestelde verwachten.

Gebruik je je smartphone enkel voor simpele taken - een beetje bellen, appen, mailen en surfen over het internet - of wil je graag een tweede toestel ‘voor erbij’, dat vooral weinig mag kosten, maar wel lang moet meegaan? Dan is de Nokia 2.2 echt wel een prima optie. Bekijk hier de Nokia 2.2 en waar je hem kan kopen

Niet jouw smaak? Bekijk andere uitstekende smartphones onder 300 euro op Tweakers.be

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Dit zijn de beste laptops van 2019

Xiaomi Mi 9T Pro: opvolger van Pocophone biedt waar voor zijn geld

De beste noise-cancelling koptelefoons van het moment

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer