4 Netflix and chill. Of Amazon, Apple TV+, Mubi, binnenkort Disney Plus. Chill, in ieder geval. Vooral als je zonder teveel gehannes de streamingdienst op je tv krijgt.
Unsplash Netflix and chill. Of Amazon, Apple TV+, Mubi, binnenkort Disney Plus. Chill, in ieder geval. Vooral als je zonder teveel gehannes de streamingdienst op je tv krijgt.

Steeds meer streamingdiensten: maar hoe moet je ze bekijken?

We hadden al Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+, Mubi en andere streamingdiensten. Deze week komen daar ook Streamz en Disney+ bij. Het aanbod aan streamingsdiensten blijft maar aanzwellen en de manieren om dat te bekijken ook. Dit zijn je 

In september komt daar normaal gezien ook Disney+ bij. Het aanbod aan streamingdiensten blijft aanzwellen, de manieren om dat te bekijken ook. Dit zijn je beste opties.

Smart-tv

De makkelijkste en elegantste manier om een streamingdienst te bekijken is via een app op het smart-tv-besturingssysteem van je televisietoestel zelf. Veel televisies, bijvoorbeeld van merken als Sony en Philips, hebben zelfs al een Netflix-knop, die je meteen naar de bekendste streamingdienst brengt. Of er is een app-knop, waarmee je snel toegang krijgt tot de beschikbare streamingdiensten. Om het simpel te stellen werkt zo’n smart-tv net als je smartphone: sommige apps zullen voorgeprogrammeerd zitten, de andere kan je downloaden via de Store. Bekijk hier de beste smart-tv’s

Google Chromecast

Smart-functies vind je bij bijna 90 procent van alle televisies op de markt momenteel. Wie nog een ouder toestel in huis heeft, moet daarom niet panikeren: als je televisie niet smart is, kan je hem wel smart maken. Dat doe je met een Google Chromecast, een klein rond toestelletje dat 37 euro kost, dat je kan aansluiten op een van de hdmi-poorten van je televisie. Vervolgens kan je vanaf je smartphone, tablet of laptop het streamingkanaal ‘casten’ naar je televisie. 

(Tekst gaat verder onder de foto)

4 Google Chromecast
Google Google Chromecast

Apple TV

Met Apple TV moet je even opletten: als je heel recent een nieuwe en zeer kwalitatieve 4k-televisie kocht, dan gebruik je optimaal ook de Apple TV 4k (€ 199). Apple TV is trouwens het enige toestel waarmee je de Apple TV+-streamingdienst rechtstreeks naar je tv leidt. De dienst werkt dus - voorlopig - niet via bovengenoemde Chromecast.

(Tekst gaat verder onder de foto)

4 Apple TV 4k
Apple Apple TV 4k

Er bestaan wel mediaspelers waarmee de dienst wel compatibel is, zoals de Roku en de Amazon Fire TV Stick, maar die zijn voor de Amerikaanse markt en bij ons amper bekend of beschikbaar. De meeste andere streamingdiensten, zoals Netflix, Amazon Prime Video, Mubi en Disney+, hebben ook wel een app voor Apple TV’s. En je kunt het uiteraard ook gebruiken om series te streamen vanaf een iPhone, iPad of Mac.

Gameconsoles

Voor gamers is dit geen nieuws, maar ook de PlayStation 4- en Xbox One-gameconsoles hebben apps voor Netflix, Amazon Prime Video, Mubi en - na de zomer dus - Disney+. Ook dit kan een handige oplossing zijn als je geen smart-tv in huis hebt. Je moet de bediening dan wel regelen via de gamecontroller. 

Nintendo Switch biedt voorlopig geen tv-streamingdiensten aan. De Wii U en zelfs de originele Wii kunnen wel Netflix afspelen, maar de streamingdienst is stilaan zijn ondersteuning voor de alleroudste apparaten aan het stopzetten. De aankoop van een tweedehandsconsole om te videostreamen is dus niet de verstandigste keuze.

(Tekst gaat verder onder de foto)

4 Een selectie van apparaten waarop streamingdienst Netflix werkt.
Netflix Een selectie van apparaten waarop streamingdienst Netflix werkt.

Nvidia Shield TV

Deze mediastreamer van de Amerikaanse chipmaker Nvidia verandert je tv-toestel in een Android TV, net zoals de Apple TV er in essentie een Apple-toestel van maakt. Dat kan vooral erg handig zijn wanneer je ook al een Android-smartphone hebt, want dan gebruik je gewoon dezelfde dienst. De Shield TV komt ook met een gamecontroller, zodat je er bepaalde Android-games op kunt spelen, én eventueel een select clubje van pc-spellen via de GeForce Now-streamingdienst (die voorlopig nog in bètafase zit).

Bekijk hier de populairste mediaspelers

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Als het écht groots mag zijn: tv kijken met een 4k-beamer

Disney+ maakt Belgische releasedatum bekend

Met deze routers versnel je gegarandeerd je trage WiFi-verbinding

Lees meer